מרק משביע, אבל קל בבטן ופשוט מאוד להכנה. ואם תגישו לידו פרוסה של לחם טוב תגלו שמדובר בארוחה שלמה.

ובקשה קטנה: אני יודעת שרבים משתמשים בפטריות משומרות להכנת מרק פטריות, אבל אני ממש מפצירה בכם ללכת הפעם על הגרסה הטרייה – תקבלו מרק עדין יותר, ובעיקר טעים הרבה יותר.

עוד בבלוג משהו טעים של רחלי קרוט:

מרכיבים

כ-10 מנות

  • 3-2 גזרים, שטופים היטב ולא קלופים
  • 4 שיני שום קלופות
  • 2 ארטישוקים ירושלמיים קלופים או 2 ענפי סלרי או גם וגם
  • 1/2 1 סלסילות פטריות (שמפיניון, שיטאקי, שי-מג'י או שילוב ביניהן)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף גדושה קמח
  • 1/3 כוס גריסי פנינה שטופים
  • 1/2 2 ליטר (10 כוסות) ציר ירקות רותח או מים רותחים מעורבבים עם כף וחצי אבקת מרק (ראו טיפים בהמשך)
  • מלח
  • פלפל לבן טחון

אופן ההכנה

  1. חותכים את הגזר, השום והארטישוק לקוביות קטנות.
  2. חותכים את הפטריות: אם משתמשים בשמפיניון או בשיטאקי פורסים אותן; אם משתמשים בשי-מג'י רק מסירים את החלק התחתון של הרגל.
  3. מחממים את שמן הזית בסיר על אש נמוכה, ומטגנים את הגזר, השום והארטישוק 3-2 דקות, רק עד שהם מתרככים מעט.
  4. מוסיפים את קמח ומערבבים בעדינות עד שהוא נטמע בתערובת.
  5. מוסיפים את הפטריות ומערבבים בעדינות.
  6. מוסיפים את ציר הירקות הרותח (או המים הרותחים) ולאחר מכן את הגריסים. מתבלים במלח ובפלפל לבן ומערבבים.
  7. מבשלים כ-30 דקות, עד שהגריסים רכים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מומלץ להגיש עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

טיפים ושדרוגים

  • במקום בארטישוק ירושלמי אפשר להשתמש בתפוח אדמה קטן, שורש פטרוזיליה או שורש סלרי.
  • אפשר להחליף את הגריסים ב-1/4 כוס אורז רגיל או מלא (אבל לא יותר, כי האורז סופח הרבה נוזלים בבישול).
  • אבקת המרק: אפשר להשתמש במרק פטריות, ואז למרק יהיה טעם דומיננטי של פטריות; או במרק בטעם עוף לגרסה עדינה יותר.
  • רחלי קרוט עורכת את האתר FOODPAGE, שמרכז את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת