עינת מזור

לכל אחד יש את הגרסה שלו לכופתאות הפסח. הגרסה שלי טעימה, קלה להכנה וללא גלוטן. נראה לי שכדאי מאוד להכין כמות כפולה של הכופתאות האלה כיוון שהן מתחסלות במהירות.
רבים שואלים איך אני מכינה את מרק העוף שלי, אז לפני שניגשים לעבודה – הנה כמה טיפים חשובים:


1. העוף: אני משתמשת בעוף שלם נקי ושטוף, ולא בחלקי עוף. כך, הטעם הסופי מהמם ומשודרג.


2. הירקות: מרק העוף חייב להיות עשיר בירקות שורש. אני לא ממליצה להכניס כרובית או ברוקולי לתוך מרק מסוג זה, למה לי לערבב שימחה בשמחה?


3. התיבול: אני מוסיפה למרק מלח, כורכום, עלי דפנה ומעט פלפל אנגלי, לטעם של הדבר האמיתי (ואל תחשבו בכלל על להוסיף אבקה כלשהי).


4. הקניידלעך: כשאתם מכינים קניידלעך, אל תצופפו אותם בסיר - הם לא אוהבים את זה. לנו להם מספיק מקום להתפתח ולקבל את האווריריות והנימוחות. כמובן שהמרק חייב להיות חם, אחרת הקניידלעך פשוט ישקעו לתחתית הסיר.

קניידלעך ללא גלוטן

מכינים את כל המצרכים... (צילום: עינת מזור)

החומרים ל־8־10 יחידות:


¾ כוס מיקס פירה (תערובת מוכנה לפירה)
6 כפות קמח ללא גלוטן, תערובת מוכנה
4 ביצים
¼ כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:


1. מערבבים בקערה את כל החומרים לעיסה אחידה. מצננים את התערובת במקרר למשך 15 דקות.
2. מביאים את המרק לרתיחה בסיר גדול, וצרים כדורי קניידלך בעזרת כף (משתמשים בידיים רטובות מעט ליצירת הכדורים).
3. מכניסים את הקניידלעך לסיר, מכסים ומבשלים על אש בינונית־נמוכה כ־10־15 דקות.

ו... הופ - יש לכם קניידלעך לתפארת! (צילום: עינת מזור)

בתיאבון!

עוד מתכונים ללא גלוטן:

פוקאצ'ה עם שלל תוספות

קאפקייקס שוקולד ותפוחים

עוגת הדרים ושוקולד

מיני פשטידות בסגנון מקסיקני