עינת מזור

כשהחודשים הקרים כאן, לעיתים קרובות (מדי) אני מוצאת עצמי מחטטת בארונות בחיפוש אחר משהו מתוק עם התה. עוגת ההדרים הזו עונה על כל הדרישות: היא נימוחה בפה ופשוטה להכנה, רק לבחוש ולהכניס לתנור. זיגוג התפוזים נותן לעוגה את האפקט הסופי, רק זכרו להוסיף אותו כשהעוגה כבר קרה.
המתכון מיועד לתכנית מאורכת של 17 ס"מ או לתבנית מרובעת לבראוניז. אפשר להכפיל את הכמויות ולהשתמש בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית.

קר מדי לקלף תפוז? הכינו ממנו עוגה! (צילום: שאטרסטוק)

עוגת הדרים ושוקולד מפנקת ללא גלוטן עם זיגוג תפוז

החומרים לעוגה:
½ כוס מיקס למאפינס ללא גלוטן
½ כוס קמח טפיוקה
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
1 כפית קסנטאן גאם
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2/3 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
גרידת קליפת תפוז או לימון
חצי תפוז סחוט (עדיף טרי)
3 כפות פצפוצי שוקולד

החומרים לזיגוג תפוז:
6 כפות אבקת סוכר מנופה
¼ כוס מיץ תפוזים סחוט (עדיף טרי)

מינימום חומרי גלם והשקעה (צילום: עינת מזור)

אופן ההכנה:
1.
מחממים את התנור ל־175 מעלות צלזיוס, ומשמנים תבנית מאורכת או תבנית בראוניז.
2. מנפים לקערה את הקמחים, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקסנטאן גאם. בקערה שנייה מערבבים יחד את החמאה והסוכר לקרם בהיר ואוורירי. מוסיפים את הביצים ואת תמצית הווניל.
3. מעבירים את תערובת הביצים לקערת הקמחים ומערבבים. מוסיפים את גרידת התפוז או הלימון, חצי התפוז הסחוט ופצפוצי השוקולד.
4. אופים כ־25 דקות או עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש עם מעט פירורים עליו.
5. בינתיים, מערבבים את החומרים לזיגוג התפוז.
6. מצננים את העוגה היטב, ומוזגים מעל את הזיגוג.

מערבבים, אופים, והופ - העוגה מוכנה! (צילום: עינת מזור)

יש לכם שאלות על אפייה ללא גלוטן?
כתבו אלי:info@theallergyfreechef.com

עוד מתכונים ללא גלוטן:

>> מיני פשטידות בסגנון מקסיקני

>> סלט ירוק עם מנגו ופרוסות גבינת עיזים

>> רולים ממולאים בנודלס אורז, עוף וירקות