עינת מזור

בכל פעם שביקרתי במקסיקו, לא הפסקתי להתפעל מטעמי המטבח המקסיקני. נהניתי מהעובדה שמחומרי גלם פשוטים כמו תירס, אורז וקטניות ניתן להכין ולבשל מגוון תבשילים עם בשר או רק עם ירקות. מרכיבי האוכל משודרגים על ידי שילוב מעניין ועשיר של מרקמי אוכל, טעם וצבעים עזים. שמחתי גם לגלות שרוב המטבח המקסיקני הוא נטול גלוטן, שכן הוא מבוסס בראש ובראשונה על תירס ומרבית הטורטיות שהוגשו לנו הכילו רק קמח תירס.
הפשטידות הקטנות שהכנתי הפעם עשירות בטעם וחינניות מאוד להגשה. אל תוותרו על הסלסה, היא מעניקה את מכת הפתיחה לכל המנה ופותחת את התיאבון.

החומרים ל־12 מיני פשטידות:
½ כוס תירס קפוא, מופשר
½ כוס שעועית חומה מבושלת (או קפואה מופשרת)
3 ביצים
1 כוס חלב
3 כפות שמן קנולה
4 כפות פירורי לחם ללא גלוטן
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת

שלב 1: מכינים את כל החומרים

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־175 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית שקעים.
2. מערבבים את כל החומרים, פרט לגבינת המוצרלה, בקערה.
3. מערבבים ויוצקים את התערובת לתבנית השקעים עד כדי מילוי כ־¾ מהשקע (התערובת נוזלית, ולכן חשוב לערבב ולהקפיד לשים בכל שקע מעט תירס ושעועית, שהצטברו בקרקעית הקערה.
4. מפזרים את הגבינה למעלה ואופים כ־25 דקות עד להזהבה.

שלב 2: יוצקים את התערובת לתבנית השקעים

איך יודעים שהפשטידות מוכנות? כך הן צריכות להיראות

כאשר הפשטידות בתנור, מכינים את הסלסה.

החומרים לסלסה:
5 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות
בצל סגול קטן חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות (ללא הגרעינים)
½ כוס כוסברה קצוצה
½ לימון סחוט טרי
מלח ופלפל לפי הטעם

שלב 3: בזמן שהפשטידות נאפות, מכינים את הסלסה

אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערה את כל החומרים ומערבבים היטב. ליתר חריפות, אפשר להשאיר מעט מגרעיני הפלפל (זהירות על העיניים!).
2. להגשה, הניחו בצלחת כמה מיני פשטידות וסלסה.

בתיאבון!

יש לכם שאלות אליי? כתבו לי

לעוד מטעמים ללא גלוטן של עינת מזור:

* עוגת תפוח ודבש קלה להכנה

* רולים ממולאים בנודלס אורז, עוף וירקות

* סלט ירוק עם מנגו ופרוסות עיזים בציפוי פריך