עינת מזור

הבצק קל מאוד להכנה ואפשר לפזר עליו תוספות כיד הדמיון הטובה עליכם, כך שהפוקאצ'ה הזו יכולה להתחפש למה שתרצו: פוקאצ'ה בסגנון ים תיכוני עם חצילים, פטה, אורגנו ומעט שמן זית, פוקאצ'ה בסגנון אסיאתי עם פטריות, בצל ירוק, שומשום ומעט שמן שומשום מלא, ועוד. לקראת פורים השתמשתי בזרעי פרג לא טחונים, שיחד עם האגוזים יוצרים מאפה טעים במיוחד שמשתלב נהדר עם יין אדום או עם יין קינוח מתוק.

פוקאצ'ה ללא גלוטן עם פרג ופירות יבשים

פוקאצ'ה פורימית עם פרג (צילום: עינת מזור)

החומרים ל־2 פוקאצ'ות:


½1 מים חמימים
½ 2 כפיות שמרים יבשים
4 כוסות קמח מוכן ללחם ללא גלוטן, מנופה
2 כפות סוכר
¼ כוס שמן זית
2 כפיות מלח
2 כפות גרגירי פרג
¼ כוס סירופ מייפל אמיתי או דבש
חצי כוס פירות ואגוזים קצוצים

אופן ההכנה:


1. יוצקים לקערת מיקסר עם וו לישה מחובר את המים החמימים, מוסיפים את השמרים, מערבלים ומחכים כ־5 דקות עד לקבלת קצף.
2. מוסיפים את הקמח, הסוכר, השמן והמלח, ולשים כמה דקות עד לקבלת בצק גמיש.
3. שמים את הבצק בקערה משומנת המכוסה בניילון נצמד או במגבת במקום חמים, ומניחים לו לתפוח במשך כשעה.
4. מחממים את התנור ל־180 מעלות. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מקמחים בידיים כל מחצית בצק וצרים מכל מחצית צורה אליפטית. משטחים את הפוקאצ'ה באמצעות האצבעות, ואופים כ־10 דקות.
5. מפזרים מעל הפוקאצ'ות את גרגירי הפרג, תערובת הפירות והאגוזים ואת סירופ המייפל או הדבש, ואופים 10־5 דקות נוספות, עד להזהבה.

חג שמח!

עוד מתכונים ללא גלוטן:

** קאפקייקס שוקולד ותפוחים

** עוגת הדרים ושוקולד

** מיני פשטידות בסגנון מקסיקני

** סלט ירוק עם מנגו וגבינת עיזים