עינת מזור

ט"ו בשבט בפתח, וזו סיבה נהדרת לאפייה בריאה יותר עם פירות טעימים. המתכון שלפניכם עונה על כל הקריטריונים: ללא גלוטן, ללא חמאה, עם קוביות תפוח וביצה אחת בלבד.
הקאפקייקס האלה נימוחים ואווריריים בזכות השימוש בתערובת הקמחים, ואפשר ליהנות מהם בלי רגשות אשם. במקום קרם וניל או שוקולד, אפשר להכין תערובת אגוזית שמכילה רבע כוס אגוזי מלך קצוצים וכף של סוכר חום, ולפזר על "ראשי" הקאפקייס לפני ההכנסה לתנור.

קאפקייקס תפוחי עץ עם קרם וניל ושוקולד

אווריריים וטעימים להפליא. קאפקייקס תפוחים עם שוקולד (צילום: עינת מזור)

החומרים ל־12 יחידות:

1 ביצה
1/2 כוס סוכר חום דמררה
¼ כוס שמן צמחי או קנולה
¼ כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
6 כפות חלב
½ כפית חומץ תפוחים
½ כפית תמצית וניל
1 תפוח גדול ירוק (מסוג גראני סמית), מקולף וחתוך לקוביות קטנות
1/3 כוס קמח טפיוקה
1/3 כוס קמח אורז מלא
1/3 כוס + 2 כפות קוקוס טחון
1 כפית גואר גם
1 כפית קינמון
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
קורט מלח

כך עושים:
1.
מחממים את התנור ל־170 מעלות, ומכינים תבנית 12 שקעים עם מנג'טים.
2. מערבבים בקערה את הביצה, הסוכר, השמן, מיץ התפוזים, החלב, החומץ ותמצית הווניל.
3. בקערה נפרדת מנפים את הקמחים, הגואר גם, הקינמון, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
4. מערבבים את תערובת הנוזלים עם תערובת הקמחים לבלילה אחת, ומוסיפים את קוביות התפוח.
5. ממלאים את השקעים בבלילה (עד ל־¾ מהשקע), ואופים כ־20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.
6. לא יכולים להתאפק? ממתינים כמה דקות ואוכלים בהנאה. אם יש לכם סבלנות, כדאי לקרר את הקאפקייקס לחלוטין ולהוסיף את הקרם (שווה לחכות).

* טיפ אפייה: לאחר 10 דקות בתנור, מסובבים את התבנית ב־180 מעלות לאפייה אחידה וממשיכים באפייה כ־10 דקות נוספות.

החומרים לקרם הציפוי:
1 קופסאת פודינג וניל או שוקולד
1 כוס חלב קוקוס

אופן ההכנה:
מערבבים ביחד ושומרים במקרר עד השימוש.