שלושת שבועות האופנה המרכזיים לגברים בלונדון, מילאנו ופריז הגיעו אמש לסיומם בתצוגה של בית האופנה הצרפתי קנזו, שכמו מותגים רבים אחרים בחר להציג ביחד את קולקציות הגברים והנשים, ובכך להקדים את שבועות האופנה לנשים שיחלו בחודש הבא.
עוד בערוץ האופנה
- עקבו אחרינו באינסטגרם
- למה הגברים מחליפים את הדוגמניות בקמפיינים לאיפור?
- בדרך לבית הלבן: מי את איוונקה (יעל) טראמפ?
- מי הנשים מאחורי מותג התיקים הישראלי Complet?
כמו תמיד באופנה, התצוגות אולי נראות כרחוקות מאוד מהמציאות בה אנו חיים, אך באותה המידה הן גם משקפות אותה, או לפחות מגיבות אליה. בעידן של חוסר ודאות פוליטית, ביטחונית וכלכלית, המסלול לא משקר, ומציג שלל אמירות פוליטיות, אקולוגיות וצבאיות. באופן טבעי, המגמה הבולטת ביותר על המסלולים היתה התחזקות הנראות של החליפה הגברית, פריט קלאסי, מוכר ובטוח, המאותת על רצון לחזור לבגדים בעלי אפיון מגדרי ברור, ועל תחושת הביטחון שגברים רוצים להתעטף בה.
תצוגת האופנה של המעצב תום בראון, שהתקיימה אמש, היתה שיעור בחייטות של החליפה הגברית – אחד הפריטים שזכו לרנסאנס בשבוע האופנה. בראון, שהוכיח לא פעם כי הוא אמן קונספטואלי יותר מאשר מעצב בגדים, יצר תצוגה מתוחכמת שפירקה והרכיבה מחדש חליפת שלושה חלקים אפורה, אולי הפריט הבנאלי, המשעמם והקלאסי ביותר במלתחה הגברית.
התצוגה נפתחה עם דוגמנים שפסעו באיטיות על נעלי פלטפורמה שחורות, לבושים אוברולים צמודים מצמר אפור, שבמבט מקרוב ניתן לראות את קווי המתאר של החליפה הגברית, שכאילו נתפרה על הגוף עצמו. 15 הדוגמנים הבאים לקחו את החליפה צעד אחד קדימה, ויצרו תעתוע ויזואלי אחר כשהולבשו בחליפות במראה דו-ממדי שטוח, שהעלו שאלות על היחס בין גוף לבגד ובין דו-ממד לתלת-ממד.
1. ילדי הסלבס כובשים את המסלול
בעונה הקודמת דיווחנו על תופעת ה"בנים של" בתצוגת האופנה של דולצ'ה & גבאנה, והחודש נראה כי היא מתחזקת ברשימה מתארכת של יורשים עתידיים. אל רפרטי לאו (הבן של ג'וד לאו) ופרסלי גרבר (סינדי קרופורד) שצעדו בעונה שעברה, הצטרפו העונה ברנדון תומאס לי, בנם של פמלה אנדרסון וטומי לי, סופיה ריצ'י, בתו של הזמר ליונל ריצ'י, והאחיות סופיה וסיסטין סטאלון, בנותיו של השחקן סילבסטר סטאלון - כולם בגילים 16-20.
הצעירים על המסלול מוכיחים כי בית האופנה האיטלקי מכוון לדור חדש של לקוחות: צעירים, ידוענים, עם כסף מבית והמון סטייל, וכמובן, מאות אלפי עוקבים ברשתות החברתיות. מהלך דומה נצפה גם בחברת טופמן הבריטית, שליהקה לתצוגת האופנה שלה בלונדון את לנון גלאגר, בנו של סולן להקת אואזיס ליאם גלאגר.
2. הטרנד: מתגייסים לאופנה
מתקפות הטרור של השנה האחרונה הביאו אל הערים הגדולות בעולם נוכחות גוברת של חיילים במדי צבא, ונראה כי אלו זלגו מהרחובות ההומים אל מסלולי התצוגות. לפחות חמישה בתי אופנה בולטים, ובראשם מוסקינו ובלמן, הציגו מראות שכללו בדי הסוואה, מעילי בומבר, מכנסי דגמ"ח בצבע זית ואביזרים כמו כומתות צבאיות (שהופיעו גם בקולקציה המשותפת של לואי ויטון ומותג אופנת הרחוב Supreme) – שמצד אחד נראו כמו מחווה לפידל קסטרו שהלך לעולמו לפני חודשיים, ומצד שני כמו התייחסות לגל המיליטריסטי שעובר כעת על אירופה.
3. הישראלים היפים: מעצבים ודוגמנים
כפי שדיווחנו כאן, לא מעט דוגמנים ישראלים עשו חיל על המסלולים בשבועות האופנה לגברים – משון לוי במוסקינו ושני זיגרון בפיליפ פליין, ועד ברק שמיר אצל ויויאן ווסטווד ודיסקוורד; מהראל אלון בדולצ'ה & גבאנה ועד דין צרויה בפנדי, ורסאצ'ה, דירק ביקמברג ואחרים.
לא רק על המסלול נרשמה נוכחות ישראלית משמחת. שני נציגים בולטים מדור מעצבי הגברים המקומיים הצעירים הציגו השבוע בפריז: אלירן נרגסי הציג את קולקציית סתיו-חורף 2017-18 בעיצובו ביריד האופנה הנחשב Who's Next; בעוד הד מיינר, שתועד בסדרת הדוקו "סיפורי בדים" (yes דוקו), נבחר להציג במסגרת הפרזנטציות הרשמיות של שבוע האופנה הצרפתי מול קניינים ועורכי אופנה (כפי שעשה אלון ליבנה בשבוע האופנה לנשים). שני המעצבים הצעירים הביאו איתם כתב יד מגובש ופיתוח של השפה העיצובית שלהם, המוכרת כבר לחובבי האופנה בישראל.
4. בשורה הראשונה: מבוי ג'ורג' ועד הבת של מייקל ג'קסון
לא מעט כוכבים בחרו לבלות את סוף השבוע האחרון בשורה הראשונה בפריז, הרחק ממסכי הטלוויזיה ששידרו ללא הפסקה דיווחים מהשבעת נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. בתצוגה של דיור הום, שהתקיימה בשבת אחר הצהריים, נכחו הפרזנטור החדש בוי ג'ורג', סולן להקת U2 בונו, והדארלינג החדשה של עולם האופנה, פריס ג'קסון, בתו של מייקל ג'קסון, שרק השבוע הצטלמה בפריז לקמפיין שאנל.
בכלל, אל מול רשימת הסלבס היבשושית בלונדון ומילאנו, הצליחה פריז לנקז אליה שמות מוכרים כמו קייט מוס, דיוויד בקהאם, בריאן פרי ואחרים. את שבוע אופנת הגברים בבירה הבריטית, לעומת זאת, כיבד בנוכחותו ראש עיריית לונדון סאדיק חאן, שהפגין בנוכחותו תמיכה בעשיית האופנה המקומית.
5. הפוליטיקה של מסלולי התצוגות
התצוגה של המעצב דמנה וואסליה לבית האופנה בלנסיאגה התקיימה ביום רביעי שעבר, יומיים לפני ההשבעה של דונלד טראמפ לנשיאות, מה שהוביל לאקלים המחאתי שהתחולל על המסלול. חדי עין יכלו להבחין כיצד הפך לוגו בלנסיאגה לדומה לזה של ברני סנדרס מהמפלגה הדמוקרטית, שהפסיד במירוץ למועמדת הילרי קלינטון. ווסאליה הציב את הלוגו בצבעי כחול-אדום-לבן על חולצת טי כחולה, על גב מעיל בומבר כחול ועל צעיף רחב יריעה. סנדרס אף הגיב בהומור לנושא, כשנשאל עליו בראיון לבלוג The Cut: "אל תראו לי את תג המחיר!" סנדרס צודק כמובן, משום שלמרות הרצון של ווסאליה להתכתב עם הדימוי הסוציאליסטי של סנדרס, הוא עדיין עומד בראש מותג יוקרה הנשלט בידי תאגיד קרינג, שזכה גם הוא לסווטשירט ממותג על שמו.
מעצבת נוספת שלא חוששת להשתמש בתצוגות האופנה שלה כבמה למסרים פוליטיים היא ויויאן ווסטווד, שבשנים האחרונות פועלת לקידום סוגיות אקולוגיות ופוליטיות בוערות. תצוגת האופנה שהתקיימה הפעם בלונדון נשאה את השם Ecotricity, ע"ש ארגון פעולה ירוק המקדם שימוש באנרגיה מתחדשת, ירוקה ואקולוגית יותר. "כולנו צריכים לדרוש מעבר מהיר לאנרגיה נקייה", אמרה ווסטווד בתום התצוגה, כשלראשה סרט צבעוני הנושא את שם הקולקציה. "25 אחוז מהאנרגיה בבריטניה עברו לאנרגיה ירוקה. זה קל עד כדי גיחוך לעבור לאנרגיה מסוג זה".
6. עתיק זה הכי שיק
שני בתי האופנה המובילים באיטליה, ולנטינו ופראדה, הציגו לחורף הבא אופנה שכולה שיר הלל לשנות ה-70: צבעוניות בגווני אדמה, מקטורני עור מבריקים, מעילי זמש בצבע קאמל עם דש צווארון רחב, סריגים בדוגמאות מעוינים ותחושה כללית של נפטלין. זה הזמן לפלוש אל ארון הבגדים של ההורים וחנויות היד השנייה, ולחפש פריטים מקוריים מהתקופה.
______________________________________________________
ומה עומד מאחורי מחאת הכובעים הוורודים נגד דונלד טראמפ?