עד עכשיו ירידת המשקל הייתה מרגשת, משמחת, ואפילו התחלתם לחבב את תחושת הרעב הקלה, בעיקר כשדמיינתם איך הבטן נדבקת לגב. אחרי חודשים של אופוריה ומערכת יחסים נפלאה עם המשקל האלקטרוני שלכם, הוא התחיל "לזייף": איך זה יכול להיות שפתאום, השבוע, לא ירדתם ולו גרמים בודדים? ואיך זה יכול להיות ששבוע לאחר מכן נרשמה אפילו עלייה קלה?
יכולות להיות לכך מספר סיבות:
1. הגוף מסתגל לכמות אנרגיה נמוכה ומאט את קצב שריפת האנרגיה.
2. כמות חלבון נמוכה מדי: ככל שצריכת החלבון במשך היום גבוהה יותר, קצב שריפת האנרגיה גבוה יותר.
3.
נהוג לחשוב שכמות הסידן הגבוהה ביותר נמצאת במוצרי חלב, אך למעשה, המזון העשיר ביותר בסידן בטבע הוא הפרג.
מה עדיף - פרג או חלב?
כמות הסידן היומית המומלצת מגיל 18 – 50 היא 1000 מ"ג, ומעל גיל 50 היא 1200 מ"ג.
100 גרם פרג מכילים 1,438 מ"ג סידן - פי 14 מחלב המכיל ב-100 מ"ל (חצי כוס) רק 100 מ"ג סידן. היתרון בחלב, כמובן, הוא שקל לשתות חצי כוס, בעוד שאכילת 100 גרם של פרג ב"מכה" היא כמעט בלתי אפשרית.
אם נבחר לאכול כמות הגיונית של שתי כפות גדושות בפרג (18 גרם), נשלם רק ב-92 קלוריות, לעומת כ-112 קלוריות בכוס חלב רגיל.
בגופנו יש שני הורמוני תיאבון: גרלין (Ghrelin) שמודיע – אני חייב לאכול, ולפטין ((Leptin שמודיע – אני שבע. גרלין הוא פטפטן. הוא שולח הודעות למוח לרצות אוכל בערך כל חצי שעה. כשאתם רעבים או מחליטים לאכול פחות, הוא שולח הודעות רעב למוח לעיתים קרובות יותר ובעוצמה רבה יותר. לבסוף, המוח "קורס" תחת הלחץ - וחפיסת השוקולד נעלמת.
לפטין, לעומתו, שולח למוח הודעות של "אני מלא, אני שבע, אפשר להפסיק לאכול". במאזן הכוחות בין הטובים לרעים, הגרלין חובר למרכז התשוקה וההנאה במוח, ולכן הוא עוצמתי יותר.
מה שמשפיע על שני שחקנים אלו הוא לא רק מה שאנחנו אוכלים אלא גם מה אנו חושבים על האוכל.
מותשים מהמלחמה היומיומית בפיתויים מתוקים? לפי מחקרים, הדרך הקלה ביותר להפסיק לחשוב על עוגת שוקולד חמה עם גלידה וקצפת, היא לדמיין את התמונה הזו במקום: חוף ים בריוויירה האיטלקית. אפשר לחשוב גם על סצנה מהסרט האהוב עליכם, או על ריקוד צמוד עם בן הזוג מתחת לשמים זרועי כוכבים בחופשה חלומית. פשוט תחשבו על משהו נעים שלא קשור לאוכל, כל דבר שהוא עד שתתגברו על הפיתוי.
עשו לכם טוב על הלב וקחו חופן אגוזי מלך אחרי ארוחת הערב: הלב שלכם יאהב את זה. כפי שמראה מחקר חדש, כשמדובר בתועלת בריאותית ללב, הרי שאגוזי מלך טריים או קלויים משנים את החוקים.
כל הטוב שבאגוז
חוקרים מאוניברסיטת סקרנטון שבפנסילבניה השוו את עוצמת נוגדי החמצון המכונים פוליפנולים בתשעה סוגי פיצוחים ושני סוגי חמאת בוטנים, בצורתם הטבעית ובצורתם הקלויה. בנוסף בדקו החוקרים את התועלת הבריאותית של נוגדי החמצון לבריאות הלב.
באופן מפתיע, נוגדי החמצון בעוצמה החזקה ביותר בלטו באגוזי מלך, גם בצורתם הטבעית וגם בצורתם הקלויה.
עדיין לא הפסקתם לעשן? נטרלו את רעלי העישון שנספגו בגוף בעזרת אכילת עגבניות. במחקר שנעשה באוניברסיטת קורנל שבניו יורק, הצליחו החוקרים לנטרל 90% מרעלי עשן הסיגריה על ידי הכנסת נוגדי חמצון שהעיקרי ביניהם ליקופן, המופק מעגבניה ותמצית זרעי ענבים, לפילטר של הסיגריה.
עד שיצרני הסיגריות יאמצו את המחקר המקורי, אתם יכולים לנטרל את רעלי העישון בתוך הגוף על ידי אכילת שתיים-שלוש עגבניות מדי יום בסלט, במרק, ברוטב ובשתייה.חפשו בשווקים את העגבניות בצבע אדום עז, שכן הן עשירות במיוחד בליקופן.
כולנו יודעים שקפה הוא משקה מעורר שמרומם את מצב הרוח, אך לא רבים מודעים לעובדה שהוא גם מחזק את המערכת החיסונית, בריא לערמונית, מפחית את השכיחות של סוכרת ואלצהיימר ועשיר בנוגדי חמצון שטובים לרובינו - אך רק בשיטות הכנה ייחודיות. אז מה יש במשקה הפופולרי בעולם והאם רכיביו יכולים לא להועיל, אלא דווקא להזיק לנו?
היתרונות - וגם החסרונות
קפה, כפי שמכינים אותו בארץ (ללא שימוש בפילטר בסגנון בוץ או תורכי), או באיטליה וצרפת בסגנון" קפטרי" (קומקום קפה עם מתקן שדוחס את הקפה לקרקעית), מכיל נוגדי חמצון פעילים טבעיים הנקראים קפהסטול, ו-קוואול.
למרות שאנחנו מתייחסים אל האבוקדו כאל פרי, שאכן מבחינה בוטנית הוא פרי, מבחינה תזונתית הוא שייך לקבוצת המזונות השומניים הבריאים המכילים חומצות שומן חד בלתי רוויוית, בליווי שפע רכיבי תזונה מועילים, ועלות קלורית של כ-90 קלוריות לחצי אבוקדו קטן. מה יש באבוקדו שהופך אותו למוצלח כל כך בעיני חוקרי תזונה, והאם באמת אנחנו משלמים על זה בדיאטה?
שפע של בריאות
האם כמות הקלוריות ושפע רכיבי התזונה זהים בכל עונות השנה? התשובה מפתיעה. מסתבר שאבוקדו מושפע מהטמפרטורה באזור בו הוא גדל ומעוצמת השמש.
שמן זית, קנולה, בוטנים, שומשום, זרעי ענבים - לחמשת השמנים הצמחיים האלה, ששומרים על הלב, יש משהו נהדר במשותף: הם עשירים בשומנים חד בלתי-רוויים ו/או בשומנים רב בלתי-רוויים, שמגנים על כלי הדם שלנו ובשמירת הנעורים. אבל אם תחממו אותם יותר מדי, היתרונות הבריאותיים יעלו בעשן השמימה. אם תטגנו בטמפרטורות גבוהות מדי עד להופעת עשן, השמן יתפרק, יאבד חומרים מזינים וישחרר רדיקלים חופשיים העלולים לגרום לסרטן.
אז איך בוחרים שמן, ואיך משתמשים בו נכון כדי לשמור על הבריאות ועל הטעם?
מה משפיע על נקודת העישון?
תפקידו העיקרי של הברזל הוא בהובלת חמצן מהריאות אל תאי המוח, השרירים, הלב, הכבד, באמצעות ההמוגלובין שמרכיב את תאי הדם האדומים. הברזל חשוב באופן מיוחד לתהליך הגדילה וההתפתחות של תינוקות וילדים. רמה תקינה של ברזל תורמת ליכולת לימודית טובה יותר, לזיכרון וכושר חשיבה טובים. הברזל חיוני לנשים הרות להתפתחות תקינה של מוח העובר ולנשים מיניקות להשגת רמת ברזל תקינה בחלב שנוצר להנקה.
בספורטאים חשוב הברזל המספק חמצן לתאים, ליכולת ביצועים גופניים ולהתאוששות מהירה של השרירים לאחר הספורט. הברזל חיוני לבניית שרשרות ה DNA החיוניות לגדילה והתפתחות, לבריאות תקינה ולמערכת חיסונית