עיצוב
קר, מתחמם, חם: במיוחד בחורף, בית נעים הוא בית שנעים לגעת בו אנו מדברים על עיצוב גם דרך חוש המישוש: בד מלטף, בטון קר, ספה רכה. אז קחו את עיצוב הבית בידיים ותרגישו

בעיצוב, חוש הראייה הוא כנראה החוש המוביל במפגש הראשוני, אך מיד אחריו נמצא חוש המישוש. עיצוב טוב יפעיל אותו מיד, והרי מוצר מעוצב היטב הוא כזה שנעים לאחוז בו ונוח להשתמש בו. גם בעיצוב פנים זהו המצב, שהרי בית שמתוכנן טוב הוא כזה שנוח לנוע בו ונעים לשהות בו: עוד לא פגשתי לקוחות שביקשו ממני לעצב להם בית "מעקצץ" או "דוקרני", אבל בשמות תואר כמו "מלטף", "רך" ו"חמים" נעשה שימוש תכוף כשאנחנו שואלים "מה אני רוצה שהחלל שלי ישדר".

רהיטים קטיפתיים, שטיח צמרירי וקיר מסותת. אלמנטו.

להמשך קריאה...
פוסט עצוב, בלי עיצובטקס יום הזיכרון לקורבנות תאונות הדרכים, שהתקיים אמש ולא השאיר עין אחת יבשה באולם, הזכיר לי שחיים שלמים יכולים ללכת בשנייה אחת. בבקשה, בואו נשמור על עצמנו ועל ילדינו. וקודם כל, לא לגעת בטלפון בזמן הנהיגה

בין העיסוקים שלי יוצא לי פעם בכמה זמן להנחות אירועים. אתמול הנחיתי ערב שהגעתי אליו ברגשות מעורבים - טקס יום הזיכרון לקורבנות תאונות הדרכים. 

מספיקה אות אחת לשנות חיים. מתוך קמפיין נגד כתיבת SMS בזמן נהיגה

את הטקס מארגן משרד הרווחה (שמעניק סיוע למשפחות), עם הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ופורום פ.ע.ו.ל.ה שמאגד את הארגונים והעמותות שפעילים בנושא. בפגישה עם מארגני הטקס בבית קפה בתל אביב ניסיתי למתן את השפה המליצית, ואת הפאתוס של הטקסטים. "זה לא יעזור לך", אמרו לי, "בטקסים האלו לא נשארת עין יבשה".

להמשך קריאה...
הכן שעונך לחורףכל מה שצריך הם מחוגים - עם כל השאר אפשר לעשות ככל העולה על הדמיון: שעונים מקוריים במיוחד, לכבוד המעבר לשעון חורף

הדבר היחיד הטוב בשעון חורף, חוץ מלהרוויח שעת שינה בלילה הראשון של המעבר, הוא השעון. בתור שונאת קור וחורף מוצהרת אין אסירת תודה ממני על דחיית שעון החורף. אבל עוד מעט נתעורר בחושך ונשוב הביתה בחושך, ורק מבט אל השעון יעזור לנו להבין מה באמת השעה (ולא להאמין).

שעון הוא חפץ שקיים כמעט בכל בית. הוא נחוץ ומועיל באזור המשותף, במקום בולט בו אפשר לראות בזווית העין מה השעה, בעוד אנחנו מאיצים בילדים לרוץ אל ההסעה או בודקים בעוד כמה דקות אוספים אותנו לדייט.

להמשך קריאה...
לאכול, לאהוב, לעצבן: הכתובת על הקיר מתחילה להימאסרונית כפיר החליטה לצאת מהארון ולהתוודות: טרנד האותיות וההצהרות על קירות הבית עושה לה פריחה. מתי זה מגוחך ומתי יכול לעבוד?

אחת מקלישאות העיצוב הידועות היא ש"הבית הוא כרטיס הביקור שלנו". כשאני עובדת עם לקוחות על עיצוב הבית שלהם, אם אכן עולה התייחסות כזו לבית - שאנחנו מעצבים אותו כדי לומר משהו על עצמנו, או למעשה, בשביל עיניהם של אחרים - אני משתדלת להחזיר אותם לאמת שלי: הבית שלנו נועד קודם כל לנו. אם נעצב אותו על פי הטעם שלנו, הפנטזיות והאינסטינקט של מה שאנחנו אוהבים ועושה לנו טוב - הוא כמובן ישקף את מי שאנחנו - אבל זו לא צריכה להיות המטרה.

ופתיחה זו על שום מה? טרנד שקשה להתחמק ממנו בזמן האחרון הוא פרשנות אחד לאחד של המונח "כרטיס ביקור": מלים, ולעיתים מניפסטים שלמים, על הקירות.

זהו.

להמשך קריאה...
פ-תוח! כל מה שצריך לדעת כשמתכננים מבואהבעידן של חללים פתוחים המבואות נדחקו הצידה - אבל הן חוזרות: כי אין דבר שעוזר לעשות סדר בחיים ובראש, ולהבדיל בין חוץ לפנים, ממבואה מאירת עיניים. רונית כפיר מסבירה ומדגימה (כולל תוכניות) מה עושים עם המפתחות, הדואר, המעילים, הנעליים והשקיות

חוזרים הביתה מהעבודה, מבית הספר, מקניות, פותחים את הדלת ומיד מניחים (או זורקים) את מה שעלינו: תיק, מפתחות, דואר שאספנו, שקיות של קניות, נעליים לוחצות.

מוכר?

אם אתם לא גרים לבד, שכפלו את הטקס הזה כמספר בני הבית (הוסיפו כראות עיניכם ילקוט, רצועה לכלב, קסדת אופנוע או אופניים, גרביים מסריחים או כל פרט אחר שזרוק עכשיו סביבכם). ככה בדרך כלל נראית הכניסה לבית. בין אם החפצים הללו זרוקים באופן שווה באיזור אחד, או מפוזרים לאורך כל הדרך שמובילה לחדרים, לעיתים רחוקות הם "במקום". 

רהיט עם או בלי מגירות - לדואר או מפתחות, או סתם ליופי.

להמשך קריאה...
הימים חולפים, שנה עוברתורק המנגינה לעולם נשארת, עם פאנץ' שישדרג כל שולחן: גם ליום הולדת, גם לראש השנה וגם לסוכה שבדרך. שנה טובה!

בצער רב אנחנו נפרדים מחופשת אוגוסט. ואם לא די בכך, עד שקלטנו שחופשת הקיץ נגמרת, הנה מתחילים להם החגים, ולא היה לנו זמן להכין שנות טובות או אפילו לחשוב על ארוחת חג. מה שכן - שתי ארוחות אחרות כן היו כאן, ואולי תוכלו להפיק מהם נחת כפי שקרה לנו:

בחודשיים האחרונים (שבהם בקושי כתבתי...), שמחתי לארח בביתנו חגיגת יום הולדת 75 לאבא שלי ויום הולדת 8 וחצי לבת שלי. נכון, היא ילידת ינואר והיינו אמורים לחגוג לה בחורף, אבל בסופי השבוע ירד גשם אחרי גשם, וכך זה נדחה ונדחה. נדחה אך לא נשכח, וכך הגענו לאוגוסט ונפל דבר.

להמשך קריאה...
עציצים גאוניים, פתרון לבקבוקי יין ועוד רעיונות קרירים: שישה לשישי חזרחצי יולי מאחורינו, שאר הקיץ עוד מחכה, והעולם מלא באנשים יצירתיים שעושים טוב על הלב: מדירות מופלאות בפריז ועד הירח!

בלי ששמנו לב, שבועיים ראשונים של חופשת קיץ חלפו, ובין מעברי חדרים מתוכננים ושיפוצים שמתחילים ומסתיימים, מצאתי כמה לינקים לדברים מקסימים ליהנות מהם בסופהשבוע הזה.

1. כל מרפסת צריכה שולחן (בלקונ-ספט)

העציצים הקטנים שמתלבשים על המעקה הפכו ללהיט בערים רבות בארץ, בזכות קלות ההתקנה שלהם. המעצב הברלינאי מייקל הילגרס לקח אותם צעד אחד קדימה, עם ה Balconcept  - מתקן פלסטיק שמתלבש על המעקה ומשמש גם כשולחן, וגם כעציץ או כמקום אחסון.

להמשך קריאה...
בן לוקח בת, ובת לוקחת בןפלטות צבעים ושלל רעיונות למי שרוצה לעצב חדר ילדים שיתאים גם לבנים וגם לבנות, בלי אבירים ונסיכות

בשעה טובה שרדנו עוד שנת לימודים והחופש הגדול התחיל. הרבה משפחות עוברות דירה בחודשי הקיץ (בעוד חודש ימלאו שנה למעבר שלנו! מתחילה לחשוב על סיכומים), או מנצלות את תקופת החיץ הזאת לשינויים בתוך הבית: ילדים גדולים יותר עוברים לחדרים משלהם, הקטנים לפעמים משתכנים יחד. 

זה דווקא חדר של שתי בנות!

 בגדול אני יכולה לחלק את הלקוחות שלי לשתי קבוצות אידאולוגיות: אלו שחשוב להם שכל ילד יקבל חדר משלו, ואלו שחשוב להם שהילדים יהיו בחדר משותף. אני משתייכת לקבוצה השנייה: מלבד הביחד, העקרונות של שיתוף וחלוקה - נראה לי שעד גיל מסוים, איפהשהו לקראת גיל ההתבגרות, ילדים אוהבים לא להיות לבד בחדר.

להמשך קריאה...
בזכות הזכוכיתאיך להציג ספרים ואוספים בלי לחשוש ממלחמה מתמדת באבק המקומי? מזל שארונות הוויטרינה חוזרים לאופנה! כך תנטרלו את מראה ''ארון הספרים היהודי'', סגנונות שונים של ויטרינות וכמה טיפים לתצוגה מושכת ומאוזנת של החפצים על המדפים

בהמשך לפוסט האחרון שלי על ספרים, ולפוסט הכמעט ראשון שלי על אבק - השילוב הפרקטי של השניים הוא כמובן ספרים בארון עם דלתות זכוכית! יום אחרי שהחלטתי לכתוב על ויטרינות מצאתי אחת כזו אצל לקוחה שלי. ארון זכוכית מדהים בנוכחותו, שסבא שלה הביא מגרמניה דקה לפני שהיה מאוחר מדי. למרות תצוגת הכלים המרשימה שבו (כמו שצריך, קריסטלים וכוסות עדינות), נמאס לה מנוכחותו הכבדה בסלון. הצעתי לקחת אותו, אבל לעת עתה נראה לי שנשמור עליו. מבטיחה לצלם כשיהיה גמור. בנתיים הנה אחד אחר: 

 

ארון הספרים "אוקטביה" של Horchow

 

או! אתם ודאי אומרים לעצמכם. בדיוק כזה רציתי לקנות!

להמשך קריאה...
חיי מדףלגובה המדרגות, מרחפים על הקיר, כמחיצה בין חללים וכרהיט שימושי: לכבוד שבוע הספר, רונית כפיר עושה סדר בספרים ובספריות
רבים מאיתנו אגרנים. קונים קונים קונים, לא תמיד משתמשים ולא תמיד זורקים. אבל ספרים אנחנו קונים פעם אחת, משתמשים (לרוב) פעם אחת, ואז ממש לא רוצים לזרוק. בניגוד לדברים אחרים שאנחנו קונים, כמו נעליים למשל, את הספרים שלנו אנחנו אוהבים להציג לראווה. בלי להיכנס להשוואה בין ספרים לנעליים, עבור הראשונים נתכנן ספריות יקרות ואילו את האחרונות נסתיר בקופסאות, ואפילו נחוש מעט בושה אם יש לנו, לטעמנו, קצת יותר מדי.
אבל גם בתצוגת ספרים יש הצהרות: אדם שיש לו בבית ספרים רבים הוא אדם קורא. מישהו שמוכן (ויכול) להוציא כסף על ספרים. מישהו שאוהב ספרים, אולי אפילו מלומד או חכם. לך תוכיח שקראת את כל הספרים שאתה מציג.
להמשך קריאה...
בשנת 2000 פתחתי משרד לעיצוב פנים, ומאפריל 2011 אני כותבת את הבלוג "פנימה", בו אני נהנית לשתף במגמות עיצוביות עכשוויות, בהשפעה שיש לבחירות עיצוביות על החיים שלנו, טיפים עיצוביים ודברים שאני אוהבת: עיצוב פנים, עיצוב גרפי או אמנות.
וכן, זו אני מהרדיו :)
להצטרפות לרשימת התפוצה של הבלוג, שלחו לי מייל:
ronit@ronitkfir.com
בשנים האחרונות אני מנהלת את #נעיםמאוד – תקשורת עם לקוחות לנשים עם כוונות רווח, מעבירה הרצאות, סדנאות ופגישות ייעוץ אישיות. את הדירות שעיצבתי ובלוג פרטי שאני כותבת תוכלו לראות כאן: www.ronitkfir.com, ואת ההרצאה הדיגיטלית שלי ב-www.lonaimli.com