אוכל
ריבועי לימון בקלי קלות או: ניחוחות חורף בשיא השרבקל להכין, קשה להפסיק לאכול: ריבועים קטנים של פאי לימון עם תחתית של עוגיות חמאה וקוקוס, וקרם חמצמץ שנמס בפה
אני מודה ומתוודה: אל הליים, האח המעודן והאלגנטי של הלימון, התוודעתי בפעם הראשונה לפני שלוש שנים בלבד. עד אז, לבושתי, חשבתי שמדובר בלימון שלא הגיע לשיאו. מאז כבר הבנתי כמה טעיתי ובכל קיץ אני מחכה שהוא יגיח לשווקים ויככב במטבח.

מעבר לעובדה שמדובר בפרי עם קליפה דקה, ניחוח ארומטי וצבע משגע, אין בו גרעינים והחמיצות שלו עדינה ונעימה. כל מה שאפשר לבקש מפרי שמזכיר את החורף ומגיע בשיא השרב.

 

 

בתזמון מושלם, בדיוק בשבוע שבו החלטתי סוף סוף להכין ריבועי לימון, מצאתי את עצמי מול צלחת מלאה בליים ירוק.

להמשך קריאה...
קיש ירקות יפהפה ברבע שעה או: להרשים בכלום עבודההוא רק נראה מסובך: קיש ירקות צבעוני ויפהפה שיקצור המון מחמאות – אתם לא חייבים לספר לאורחים שלקח לכם רק 15 דקות להכין אותו
רגע לפני ששרון (ע"ע חברה טובה) קפצה אלי לצהריים, מצאתי את עצמי משוטטת כרגיל בבלוגי אוכל בעולם. בין שלל התמונות המגרות גיליתי תמונה אחת שמיד שבתה לי את הלב. והבטן.

הצבעוניות המסקרנת, האסתטיקה והיופי - וכמובן ששילוב הטעמים בין הירקות לבצק - מיד גרמו לי להיזכר בגזרים הצבעוניים שנחו במקרר.

כבחורה אימפולסיבית (בעיקר בכל מה שקשור באוכל) הבנתי מיד שאין טעם לדחות את הדהירה למטבח וב-10 הדקות שנותרו עד לשעה שבה קבעתי עם שרון קפצתי לירקן כדי לקנות קישואים ובצק פריך קפוא שיקצר את תהליך ההכנה (אם כבר לייבש את החברה בזמן שאני משחקת במטבח, לפחות שזה יהיה כמה שיותר מהר).

רבע שעה אחר כך (באמת!

להמשך קריאה...
פחזניות במילוי שוקולד ודובדבנים או: תכשיטים בצלחתזה התחיל בקטיף דובדבנים ברמת הגולן והסתיים בתכשיטים מתוקים בצלחת: מיני פחזניות במילוי גנאש שוקולד מוקצף ודובדבנים. הכי שמימי שיש - הבטחה שלנו

קטיף, על אף היותו מתיש לפעמים, הוא אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות. תנו לי לקטוף תפוזים, למסוק זיתים ולמשוך גזרים מהאדמה ותראו אושר מהו. ולא, זה לגמרי לא ברור מאליו כשמדובר בבחורה שמעדיפה מזגן על פני שמש ורביצה על פני טיול, גם אם מדובר בכזה שמסתכם בהליכה על הדק של נמל תל אביב.

שום דבר לא מצליח לחבל לי בחיוך כשאני רואה איך אוכל גדל על העצים או בתוך האדמה. תוסיפו לזה את האהבה הגדולה שלי לדובדבנים והרי לכם הסיבה שבגללה הרחקתי עד רמת הגולן כדי להצטופף עם כל עם ישראל סביב שורות של עצים מלאים בפרי האדום והמפתה הזה.

להמשך קריאה...
חזה עוף ברוטב תפוזים וצ'ילי או: געגועים לחורףמנה עיקרית מהירה שתזכיר לכם את הימים הקרים: מערבבים את מצרכי הרוטב, חותכים את העוף, מבשלים את הכל במחבת במשך 10 דקות – וזה מוכן. קצת אורז לבן בצד, ויש ארוחה שכל המשפחה תאהב

שמש, טמפרטורות שמדגדגות את ה-40 מעלות, אנשים בבגדים קצרצרים ומוזיקת רקע של מזגן. אין ספק, הקיץ כבר מזמן כאן - והוא לא ממהר להסתלק.

בתור חובבת נלהבת של גשמים, רוחות, סוודרים וכפפות, העונה הזאת, שבה האור והלחות משתלטים על כל חלקה טובה, גורמת לי להפוך ליצור בלתי נסבל. "מתי מגיעים הביתה למזגן", "חם לי", "בא לי ארטיק קרח", "אני מותשת". בקיצור, שונאת קיץ.

השבוע, אחרי עוד לילה עם לחות לא הגיונית, החלטתי להכין משהו שיזכיר לי, ולו במעט, את הימים הקרירים. ומה מחזיר אותי לינואר ולריח הגשם? כן, תפוזים!

להמשך קריאה...
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו. 

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את האתר FOODPAGE.CO.IL שמאגד את המתכונים הכי טובים ברשת. 

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.