קטיף, על אף היותו מתיש לפעמים, הוא אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות. תנו לי לקטוף תפוזים, למסוק זיתים ולמשוך גזרים מהאדמה ותראו אושר מהו. ולא, זה לגמרי לא ברור מאליו כשמדובר בבחורה שמעדיפה מזגן על פני שמש ורביצה על פני טיול, גם אם מדובר בכזה שמסתכם בהליכה על הדק של נמל תל אביב.

שום דבר לא מצליח לחבל לי בחיוך כשאני רואה איך אוכל גדל על העצים או בתוך האדמה. תוסיפו לזה את האהבה הגדולה שלי לדובדבנים והרי לכם הסיבה שבגללה הרחקתי עד רמת הגולן כדי להצטופף עם כל עם ישראל סביב שורות של עצים מלאים בפרי האדום והמפתה הזה.

רגע לפני החיסול. דובדבנים (צילום: רחלי קרוט)
רגע לפני החיסול. דובדבנים (צילום: רחלי קרוט)

למרות שחיסלתי כמות לא הגיונית של דובדבנים אי שם בצפון הרחוק, חזרתי הביתה ולא הפסקתי לחשוב מה אפשר להכין איתם. כאן נכנסה לתמונה נטלי (ע"ע עוגיו.נט), הפיה שמצילה ומלמדת אותי, בכל פעם מחדש, איך לאפות ולהכין את הקינוחים הכי טובים שיש (כמו זה שתמצאו למטה, למשל). ובזמן שאני מחפשת להתפרע ולקשט, היא תמיד מאזנת אותי עם מתכון מדויק ועיטור מינימליסטי.

אז נפגשנו לבוקר שכולו הכנת מתכונים עם הדובדבנים שיומיים קודם עוד היו על העץ. בין שאר הדברים שהכנו היתה רולדת שוקולד שקלות ההכנה שלה עומדת בניגוד מוחלט למראה המרשים ולמחמאות שהיא קוצרת, עוגת שמרים שתפחה לממדי ענק והחביאה בפנים שוקולד נוטלה, דובדבנים ועוד קצת שוקולד צ'יפס - ולבסוף גם מיני פחזניות, שאמנם היו אמורות להיות אקלרים, אבל היעדר צנתר מספיק גדול גרם לנו לעבור לתוכנית ב'.

מעבר לעובדה שהמראה של הפחזניות האלה מזכיר תכשיט יקר ערך, הן גם טעימות באופן יוצא דופן ומשלבות באופן הכי מושלם שיש את הפריכות של הבצק, האווריריות והמתיקות של המוס והעסיסיות של הדובדבן. שזה, אנשים, השילוב הכי שמימי שיש. הבטחה שלי.

הערות, הארות ושאר חיות בית

אם יש לכם צנתר מספיק גדול אתם יכולים לזלף את הבצק כמו בתמונה למטה (מעין פחזנית ארוכה), כך שייווצרו לכם אקלרים שאותם תוכלו למלא במוס. בצורה הזאת תקבלו גם בונוס נוסף – עוד מקום לדובדבנים!

אין לכן דובדבנים? החליפו בפירות יער או בתותים.

אם לא תספרו לנטלי אני אגלה לכם שאפשר להוסיף את הביצים לקערה עצמה ולערבב במהירות, בלי להשתמש במיקסר. מניסיון (הכנו את הבלילה פעמיים), זה מצליח גם ככה.

רוצים להכין מראש? אופים את הפחזניות, ממלאים במוס ומעבירים למקרר. לפני ההגשה מוסיפים את הדובדבן.

רוצים עוד מקום לדובדבנים? זלפו אקלרים במקום פחזניות! (צילום: רחלי קרוט)
רוצים עוד מקום לדובדבנים? זלפו אקלרים במקום פחזניות! (צילום: רחלי קרוט)

פחזניות במילוי גנאש שוקולד ודובדבנים

מרכיבים

20-15 פחזניות

לבצק הרבוך

125 מ"ל (1/2 כוס) חלב

קורט מלח

30 גרם (2 כפות) סוכר

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות

70 גרם (1/2 כוס) קמח

2 ביצים טרופות

לגנאש השוקולד המוקצף

250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

100 מ"ל (קצת פחות מ-1/2 כוס) שמנת מתוקה

להרכבת הפחזניות

100-150 גרם (בערך 3/4-1/2 כוס) דובדבנים מגולענים

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

אופן ההכנה

הבצק

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. שמים בסיר קטן את החלב, המלח, הסוכר והחמאה. מביאים לרתיחה חזקה על אש גבוהה (יש לשים לב שכל החמאה נמסה).

3. ברגע שהתערובת רותחת, מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת הקמח. מערבבים מיד בעזרת כף עץ, עד שנוצר בצק חלק ואחיד שנפרד מדפנות הסיר.

4. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים 3-2 דקות, עד שהוא מעט מתקרר.

5. מוסיפים מחצית מכמות הביצים הטרופות וממשיכים לעבד במהירות בינונית. הבצק ייראה כאילו הוא מתפרק, אבל מהר מאוד הוא יחזור למצבו הרגיל.

6. ממשיכים להוסיף בהדרגה את הביצים הטרופות, עד שהתערובת גמישה ומגיעה למרקם הנכון. איך יודעים שהמרקם נכון? עושים את "מבחן האצבעות": צובטים מעט בצק בין שתי אצבעות, מרחיקים אותן מעט זו מזו ובודקים אם נוצר ביניהן שפיץ בצק. אם כן, הבצק מוכן ואין צורך להוסיף את יתרת הביצה. אם הבצק עדיין לא מספיק גמיש – מוסיפים עוד קצת ביצה וממשיכים לערבב.

7. כשהבצק מוכן מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר של כ-1 ס"מ. מזלפים בתבנית פחזניות קטנות ומקפידים שיהיו ביניהן מרווחים.

8. מכניסים לתנור, וב-12 הדקות הראשונות לא פותחים את הדלת שלו בשום אופן - זה עלול לגרום לצניחתן של הפחזניות.

9. לאחר 15-12 דקות פותחים חריץ בתנור (אם יש לכם תנור מקצועי זה נקרא "ארובה פתוחה") באמצעות תקיעה של ידית כף עץ בדלת התנור.

10. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-10-7 דקות, עד שהפחזניות מזהיבות.

11. מצננים לחלוטין את הפחזניות לפני המילוי.

גנאש השוקולד המוקצף

1. יוצקים לסיר קטן 250 מ"ל שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה.

2. מוזגים את השמנת על השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים לגנאש אחיד ומבריק.

3. מצננים את הגנאש במקרר במשך 3-2 שעות, עד שהוא קר לחלוטין.

4. מתקינים במיקסר את וו ההקצפה. שמים בקערת המיקסר את הגנאש הקר ו-100 מ"ל שמנת מתוקה. מקציפים עד שמתקבל גנאש מוקצף ואוורירי (יש להיזהר מהקצפת יתר, שתגרום לשמנת להתפרק).

5. מעבירים את הגנאש המוכן לשק זילוף עם צנתר משונן או חלק.

6. חוצים את הפחזניות במרכזן וממלאים בגנאש בנדיבות. מניחים בתוך כל פחזנית חצי דובדבן מגולען.

7. סוגרים בעדינות ומפזרים מעל אבקת סוכר. מגישים מיד.

רחלי קרוט עורכת את האתר פודפייג', שמאגד מתכונים ישראליים מרחבי הרשת