הרימון, הפרי המזוהה ביותר עם שולחן ראש השנה, ניחן בכמה תכונות נפלאות: בנוסף להיותו פרי בעל סגולות בריאותיות רבות, הוא משתלב היטב במגוון מתכונים, ממיצים ועד ממולאים, כתוספת למאכלים רבים או כבסיס לרוטב. לפניכם כמה מתכונים צמחוניים של השפית שלי ורון ממסעדת "משק ברזילי", שיעזרו להפוך את שולחן החג לחגיגי ומקורי.

עוד מתכונים עם רימונים

>> סלט לוביה ורימונים

>> עוגת יוגורט רימונים

>> סלט טבולה רימונים

מיץ רימונים נוגד חמצון

המרכיבים

  • חופן גוג'י ברי
  • 2 רימונים
  • 1 לימון
  • ½ חבילה אסאי קפוא

ההכנה

1. משרים חופן גוג'י בריס בכוס מים. בינתיים, סוחטים את הרימונים והלימון.

2. שמים את המיץ הסחוט עם הגוג'י והמים שבהם הם הושרו בבלנדר ומוסיפים חצי חבילה אסאי קפוא.

3. מערבבים הכל בבלנדר ומגישים.

יוגורט רימונים

המרכיבים

  • 250 מ"ל יוגורט עזים סמיך
  • 10 עלי נענע קצוצים דק
  • כף רכז רימונים
  • כפית בלסמי
  • קורט מלח, ופלפל שחור
  • גרגירים מחצי רימון

ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי היוגורט ומגישים.

פסטו עשבים ורימונים

המרכיבים

  • 2 כוסות מלאות בעשבי תיבול קצוצים אהובים (פטרוזיליה, שמיר, נענע, רוקט)
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • כף רכז רימונים
  • כף מיץ לימון
  • 2 שיני שום
  • גרעינים מחצי רימון
  • מלח, פלפל
  • כוס שמן זית

ההכנה

1. טוחנים במג'ימיקס את כל מרכיבי הפסטו למעט שמן הזית, אותו יש להזליף האיטיות עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד.

חצילים בטחינת רימונים

המרכיבים

  • 2 חצילים שרופים על האש, מנוקים מקליפות וקצוצים גס
  • 1 שן שום כתושה
  • 5 כפות טחינה גולמית מלאה
  • גרגירים מחצי רימון
  • 1/4 כוס מיץ רימונים

ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי הסלט יחד ומגישים.

ממולאים של מנגולד בעדשים שחורות וירקות שורש ברוטב רימונים

המרכיבים

  • 10-15 עלים יפים וגדולים של מנגולד

למילוי:

  • 1 בצל קוביות
  • 2-3 שיני שום
  • 1/2 שומר חתוך לקוביות
  • 1/2 שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 1/2 סלק חתוך קוביות
  • 1 גזר חתוך לקובות
  • כוס עדשים שחורות
  • כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית זרעי כמון כתושים
  • 3 כוסות מים

לרוטב:

  • 1 כוס מיץ רימונים סחוט טרי
  • ½ כוס מיץ גזר סחוט טרי
  • ½ כוס מיץ סלק סחוט טרי
  • ½ כוס מיץ תפוחים סחוט טרי
  • 3 כפות רכז רימונים
  • ½ כוס יין לבן חצי יבש
  • ½ כפית מלח
  • כפית סוכר
  • פלפל שחור גרוס

ההכנה

1. חולטים את המנגולד בסיר גדול עם מים רותחים למשך 20 שניות, מוציאים עם כף מחוררת ומעבירים לקערה עם מי קרח להפסקת הבישול. מסננים את המים ומניחים בצד.

2. המילוי: מאדים את הבצל במחבת עם השמן עד שקיפות. מוסיפים את השום, את כל ירקות השורש והעדשים ומאדים עוד כדקה. מוסיפים את 3 כוסות מים והתבלינים. מבשלים כ-20 דקות בערך או עד שהעדשים רכות. מניחים בצד להתקרר.

3. ממלאים את עלי המנגולד כמו שממלאים עלי גפן: מניחים את עלה המנגולד פרוס כשהצד החיצוני כלפי מעלה. מניחים מעט מהתערובת בשליש התחתון של העלה. במרכז העלה מקפלים קיפול אחד, ואז מקפלים שוב משני צידי העלה. מגלגלים את העלה עד ליצירת סיגר שמן. ממשיכים כך עם כל העלים.

4. הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר על אש בינונית ומצמצמים עד לקבלת סירופ סמיך.

5. ההגשה: מניחים בצלחת הגשה גדולה את העלים הממולאים, יוצקים עליהם את הרוטב ומגישים.

שיפודי טמפה ובצל מקורמל במרינדה של רימונים, מייפל וסויה

המרכיבים (ל-8 שיפודים)

16 בצלי שאלוט קלופים

כף שמן זית

3 כפות סוכר

כפות חומץ בלסמי

1/2 כוס מיץ רימונים

קורט מלח, קורט צ'ילי שבבים

חבילה טמפה 250 גרם, חתוכה לקובות בגודל 2*2 ס"מ

למרינדה:

  • 2 כפות סירופ מייפל טהור
  • כפות רכז רימונים
  • 1/2 כוס מיץ רימונים
  • 1/3 כוס סויה

ההכנה

1. מתחילים עם קירמול הבצלים: מאדים הבצלצלים בכף שמן זית. כשהם מתחילים להשחים מוסיפים את הסוכר, עד שנמס ונעשה קרמלי.

2. מוסיפים את חומץ הבלסמי, התבלינים ואת מיץ הרימונים. מבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים והבצל עטוף ומקורמל כולו.

3. המרינדה: מערבבים את כל חומרי המשרה ומניחים את הטמפה לפחות לשלוש שעות.

4. משפדים 2 בצלים ו-2 חתיכות טמפה על כל שיפוד וצולים על הגריל או על מחבת פסים מכל צד.

  • מרב ברזילי היא בעלת משק ברזילי - מסעדה צמחונית אורגנית בנווה צדק, תל אביב