יום כיפור כבר מאחורינו, ולאחר שעמדנו בהצלחה בתענית הצום המייגע, אפשר ליהנות מאחד החגים השמחים ביותר בשנה - סוכות. לפניכם מתכונים ראויים לחג, ברוח שבעת המינים ובמחיר קלורי אשר בהחלט ניתן לספוג.

פרחי פילו במילוי תאנים טריות וגבינות

בניגוד לדבלים (תאנים מיובשות) שאותן אנו אולי רגילים לצרוך באופן קצת יותר שיגרתי, התאנים הטריות מכילות כמות לא מבוטלת של מים ועל כן ערכן הקלורי נמוך משמעותית משל הדבלים.

תאנים טריות עשירות בסיבים תזונתיים, וויטמינים ומינרלים כגון סידן ואשלגן. בשל כך הן נחשבות מזון בעל ערך תזונתי גבוה ומומלץ לשלבן בתפריט היומי ( מנת פרי = כ-3 תאנים).

בצק הפילו מכיל כמות אפסית של שומן ולכן מומלץ בהכנת קינוחים דיאטטיים. כדאי להשתמש בחבילות המכילות דפי פילו המגיעות ביריעות מופרדות. אלה מקלות על העבודה ודורשות פחות התעסקות עם בצק הפילו העדין הנוטה להישבר בקלות. יש להקפיד לכסות את כל שארית בצק שעדיין אינה משומשת במגבת לחה.

מרכיבים (8 מנות)

  • 8 יח' תאנים טריות שטופות
  • 3 יריעות בצק פילו מופשר
  • 100 גרם גבינת ריקוטה 5%
  • 50 גרם גבינת טוב טעם 3%
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית דבש

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל- 200 מעלות.

2. בעזרת סכין, חותכים כל תאנה במרכזה בשני חתכים בצורת X על מנת ליצור כיס קטן. יש להיזהר לא לחתוך עמוק מדי.

3. יוצרים תערובת גבינת ריקוטה, גבינת טוב טעם וסוכר וממלאים את התאנים בתערובת.

4. מברישים כל יריעת פילו בשמן קנולה וחותכים בזהירות כל יריעה לריבועים בגודל 15*15 ס"מ (ניתן להניח את שלוש היריעות אחת על השנייה לפני ביצוע החיתוך, אך לאחר מכן יש להפרידן בעדינות לשם יצירת המעטפת).

5. מניחים כל 3 ריבועים חתוכים אחד על השני בצורה א-סימטרית (בדומה לכוכב בעל מספר שפיצים).

6. מניחים כל תאנה במרכז הכוכב שנוצר. מרימים את הקצוות ומהדקים (ניתן להוסיף מעט שמן כדי להקל על ההידוק).

7. מכניסים לתנור לכ-15 דקות עד שבצק הפילו משחים, הגבינות מבעבעות והריח מתפשט בבית.

8. לפני ההגשה, מזליפים כפית דבש מעל התאנים המוכנות. מומלץ לאכול חם.

  • ערך קלורי למנה (1 יחידה) : 90 קק"ל.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

עוגת יוגורט רימונים

מבין שבעת המינים, הרימון הוא בעל הערך התזונתי הגבוה ביותר. מדובר באחד הפירות העוצמתיים ביותר מבחינת מרכיבי הבריאות הקיימים בו והוא ממשיך להיחקר בקשר למניעתן של מחלות רבות, עיכוב תהליכי הזדקנות הגוף ותרומתו למצב פיזיולוגי תקין.

המתכון הבא מכיל את מיץ הרימונים הטרי והנפלא התורם רבות לערכה התזונתי של העוגה, בשילוב עם יוגורט דל שומן טבעי. התוצאה: עוגה נימוחה, נמסה ועסיסית, ושילוב מופלא בין מתיקות וחמצמצות עדינה המשתלבת נהדר עם כוס תה מהבילה. אני אוהבת לשפוך מעט מיץ רימונים על העוגה המוכנה מיד בצאתה מן התנור, ובכך להגביר את העסיסיות שלה.

מרכיבים (14 מנות)

  • כלים: תבנית אינגליש קייק

  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מיץ רימונים טרי
  • 1 גביע יוגורט 1.5% שומן
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 1/2 1כפיות אבקת אפייה
  • 3 כפות מיץ רימונים טרי למזיגה על העוגה המוכנה

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה.

3. בקערה מערבבים מיץ רימונים, גביע יוגורט, תמצית וניל ושמן קנולה.

4. בקערה נפרדת מנפים קמח ואבקת אפייה.

5. מוסיפים אל הביצים מחצית מתערובת החומרים ה"רטובים" ומערבבים. מוסיפים מחצית מכמות החומרים היבשים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. חוזרים על הפעולה שנית עם שארית החומרים.

6. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-25 דקות עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים.

7. כאשר העוגה מוכנה, שופכים מלמעלה 3 כפות מיץ רימונים ומורחים עד שכל הנוזל מחלחל אל תוך העוגה.

  • ערך קלורי לפרוסה: כ-150 קק"ל

_____________________________________________________________________________________________________________

שברי שוקולד מריר, תמרים וקוקוס

התמר נהנה מערך תזונתי גבוה ומספק סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים רבים ובהם סידן ואשלגן ( מנת פרי = 2-3 תמרים). מומלץ לשלב תמרים בסמוך לפעילות גופנית עקב הסוכרים הפשוטים הקיימים בהם, המעניקים אנרגיה זמינה.

המתכון שלפניכם הוא פשוט ומהיר, והתוצאה היא קינוח נהדר בפני עצמו או בתוספת משדרגת לקינוחים אהובים ואפילו למאכלים אחרים כמו יוגורט דל שומן, גרנולה ועוד. מתיקות התמרים מספקת ומעניקה אופי "ממתקי" וטעים לקינוח.

מרכיבים

  • כלים: תבנית מרובעת 24X28

  • 200 גרם שוקולד מריר ( 70% מוצקי קקאו ומעלה).
  • 1/2 כוס תמרים מיובשים קצוצים
  • 1/4 כוס קוקוס טחון או קלוי
  • 2 כפות גרעיני רימון

הוראות הכנה

1. ממיסים שוקולד מריר בקערה מעל סיר עם מים רותחים על הגז ומצננים מעט.

2. שופכים את השוקולד המומס על נייר אפייה בתבנית ומורחים בעזרת לקקן למשטח אחיד.

3. מפזרים מלמעלה תמרים קצוצים, קוקוס וגרעיני רימון.

4. מכניסים למקרר לשעה וחצי או עד שהשוקולד מתקשה בחזרה ומתייצב לחלוטין.

5. ניתן לחתוך את הפלטה שנוצרה בסכין אבל הכי קל ופשוט לחתוך ידנית ליצירת שבבים א- סימטריים.

6. ניתן לאכול את השבבים כפי שהם או ליהנות כתוספת כמוסבר למעלה.

  • ערך קלורי למנה - (1/4 כוס שבבים קטנטנים)- כ-100 קלוריות.

  • הכותבת היא דיאטנית B.Sc, מדריכת כושר, מעבירה סדנאות לניהול משקל ברשת מועדוני כושר לנשים Curves ומתמחה באפייה בריאה