העוגה שלפניכם מכילה פירות יער חמצמצים ומרעננים שהופכים אותה למתאימה ביותר לתחילת ימי הקיץ החמים. פירות היער מכילים פיגמנטים הנקראים אנטוציאנינים ומהווים נוגדי חמצון, המסייעים לגוף להילחם בדלקות.

______________________________________________________________

עוד במתוק ולא מושחת

>> עוגת טחינה וסילאן

>> עוגת גבינה דיאטטית

>> עוגת בננה ואגוזים ללא גלוטן

_______________________________________________________________

טיפים לגיוון ואחסון

אני אוהבת להשתמש בתערובת פירות יער מגוונת לקבלת שילוב טעמים וצבעים מרהיב, אבל ניתן בהחלט להשתמש רק בפירות היער האהובים עליכם. בשל תוספת פירות יער השתמשתי בכמות קטנה יחסית של סוכר. מי שמעדיף עוגה מתוקה, יכול להוסיף עוד סוכר (רק שימו לב שהערך הקלורי עולה בהתאם).

צבעה הכהה אינה מעיד על דחיסותה שכן היא אוורירית ונמסה בפה. ניתן להוסיף לעוגה ציפוי יוגורט בריא ומרענן כטאץ' אחרון, הן מבחינת צבע והן מבחינת שדרוג הטעם.

מאחר והתוצאה המתקבלת היא עוגה לחה ומתמוססת, אני ממליצה לאחסן אותה בכלי סגור במקרר עד כשלושה ימים.

לשומרים על משקלם, שימו לב: כל פרוסת עוגה מכילה כ-110 קלוריות, מה שהופך אותה לנשנוש ביניים או קינוח מושלם.

עוגת פירות יער (כ-16 פרוסות/ 110 קלוריות לפרוסה)

המרכיבים

  • כלים: תבנית קוגלהוף

  • 2 ביצים
  • 2 כפות טחינה גולמית מלאה.
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 3/4 כוס קמח מלא
  • 3/4 כוס קמח תופח
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כף תמצית וניל
  • 100 גרם תערובת פירות יער (אפשר גם פירות קפואים שהופשרו)

לציפוי

  • 1/2 גביע יוגורט 1.5% שומן
  • 1 כף אבקת סוכר

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 160 מעלות.

2. מערבבים את הביצים עם השמן והטחינה עד לתערובת אחידה.

3. מוסיפים את הסוכר והקמחים יחד עם כוס מים פושרים.

4. מתבלים עם הקינמון ותמצית הווניל עד לקבלת עיסה אחידה ודחוסה. הימנעו מערבוב יתר. ערבבו רק עד שהקמחים נבלעים בתערובת לחלוטין.

5. מוסיפים לתערובת את פירות היער ומערבבים בעדינות.

6. יוצקים את התערובת לתבנית קוגלהוף משומנת ומכניסים לתנור לכ-45 דקות עד שהעוגה מתייצבת, וקיסם המוכנס לתוכה יוצא עם פירורים לחים בלבד.

7. כאשר העוגה מוכנה, משחררים בעדינות מן התבנית ומניחים על צלחת שטוחה עד לצינון מוחלט.

8. הציפוי: מערבבים יוגורט עם אבקת סוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

9. ההגשה: ניתן להגיש את העוגה עם הציפוי בצד, או לחילופין לצפות את כולה או כל פרוסה חתוכה בנפרד.

>> סיון ורקר היא דיאטנית B.Sc ומדריכת כושר

>> לבלוג של אבירם פלג