המתכון שלפניכם אהוב עליי במיוחד שכן הוא בריא, מזין ומתאים גם לבני משפחה וחברים שלא יכולים ליהנות מהקינוחים הרגילים עקב רגישות לגלוטן. את האתגר הצליאק פגשתי לאחרונה מקרוב כאשר אצל דודתי האהובה, אופה בחסד בעצמה, התגלתה המחלה.

לאפות מאפים לנטולי גלוטן, ובו זמנית להקפיד שיהיו בריאים ובעלי ערך קלורי סביר אינה משימה פשוטה - אך היא בהחלט אפשרית.

עוד במתוק ולא מושחת

>> עוגת טחינה וסילאן

>> מאפינס בטטה ומייפל

>> מיני מאפינס עם חמוציות ופיסטוקים

את עוגת הבננות והאגוזים שלפניכם אני מרבה לאפות בצורתה ה"רגילה" המכילה את קמח החיטה. היא טעימה מאוד ככל עוגה בחושה מתקתקה, אך גרסתה נטולת הגלוטן אינה נופלת ממנה כלל ולפעמים אני מכינה אותה גם כשאורחיי ה"צליאקים" אינם עתידים להגיע.

הבננה היא פרי רב עונתי אך טעמה מתפרץ במתיקותו, במיוחד בחורף. היא עשירה במינרלים וויטמינים ובניגוד לדעה הרווחת, הרי שהיא אינה עתירת קלוריות יותר מפירות אחרים.

אגוזי המלך עשירים בחומצות שומן אשר אינן רוויות ובמיוחד באומגה 3, המועילה במניעת תהליכים דלקתיים והצטברות שומנים, וכן מסייעת במניעת מחלות כלי דם ולב.

שילוב הקמחים השונים המצויים במתכון ביחס נכון מעניק תוצאה רכה, טעימה ומתוקה אשר תשביע את רצונם של כל הנוכחים, גם את של הרגישים לגלוטן. כל זאת ללא שימוש במייצבים שונים המוכנסים לעיתים במאפים ללא גלוטן.

שימו לב:

  • פרוסת עוגה בתבנית רחבה יותר מתבנית אינגלישקייק סטנדרטית. בהתאם לכך, כמות הקלוריות לפרוסה זו גדולה יותר. על כן, המלצתי היא לאכול את העוגה כמנת ביניים בתפריט מאוזן.

  • אל תילחצו מהבלילה המתקבלת – זו נוזלית יותר בהשוואה לבלילות של עוגות בחושות אחרות ומכילה מעט גושים הנעלמים באפייה. על כן, ייקח לעוגה מעט יותר זמן להיאפות וזה בסדר גמור- התאזרו סבלנות.

  • העוגה תופחת, אך לא עד לראש התבנית. זאת הודות להרכבה ולעובדה שאינה מכילה את רשת הגלוטן המצמיחה את המאפה לגובה.

החומרים (15 פרוסות/ 250 קלוריות לפרוסה)

  • תבנית אינגליש קייק רחבה- 15X 26 ס"מ

  • 2 בננות מרוסקות במזלג
  • 3/4 כוס קורנפלור
  • 1 כוס קמח אורז מלא
  • 1 כוס קמח טפיוקה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 4 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים גס

ההכנה

1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית. כדאי לפזר מעט קורנפלור מעל השמן בתבנית כדי לסייע בהוצאת העוגה המוכנה.

2. מערבבים בחוזקה את הבננות מעוכות עם הביצים עד לבלילה חלקה כמעט לחלוטין.

3. מוסיפים את הסוכר והשמן ומערבבים.

4. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד להיבלעות הקמח בתערובת. חוזרים על הפעולה עם הקמחים הנוספים. יש להימנע מהוספת כל הקמחים ביחד- הדבר ייצור תערובת גושית מדי, קשה לערבוב ויקשה על איחוד הבלילה.

5. כאשר הבלילה אחידה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים בעדינות.

6. שופכים את הבלילה לתבנית ואופים כשעה עד להשחמה והתייצבות.

ערך קלורי לפרוסה: 250 קק"ל.

  • הכותבת היא דיאטנית B.Sc, מדריכת כושר, מעבירה סדנאות לניהול משקל ברשת מועדוני כושר לנשים Curves ומתמחה באפייה בריאה
  • לבלוג של אבירם פלג