סמדר כהן-טרקל
צילום: רפי דלויה
מיכל צפיר, שהשילה במהלך חמש השנים האחרונות 30 ק"ג, עשתה מהפך באורח חייה. מיכל, שנשואה זה 19 שנה לבמאי והמפיק יואב צפיר ואם לשלוש בנות - מיה (14), שירה (12) וגילי (7) – שומרת על גזרת הדוקה ומקפידה על תזונה בריאה, עושה ספורט ומאמנת פרטנית לאורח חיים בריא.
בגיליון ספטמבר של מגזין "מנטה" היא מספרת על התהליך המורכב שהביא אותה להחלטה לרזות, ובעקבותיה – להפוך את אורח חייה לבריא יותר, פיזית ונפשית.
"כשהתחלתי בתהליך ההרזיה, היה לי ברור שאם לא אשנה את הגישה - אחזור לאותו המקום -- בחורה שמנה שעושה דיאטה", מספרת צפיר, "לכן גייסתי הרבה סבלנות, והתמקדתי בסילוק ההרגלים הרעים ובהקניית הרגלים טובים. הבנתי שדברים קיצוניים תמיד חוזרים למצב הקודם, ולכן שינויים גדולים עושים בהדרגה. כך, אם יש נסיגה, מקסימום חוזרים לשלב האחרון של השינוי ולא לנקודת ההתחלה".

"התמקדתי בסילוק ההרגלים הרעים". מיכל צפיר

אז איך מתחילים את השינוי?

הטיפים של מיכל:

* החליטו אם עליכם לרדת במשקל: בקשו מאדם קרוב לצלם אתכם בזוויות צילום שונות. הביטו בתוצאות: כך אתם נראים, זו האמת לאמיתה. עכשיו תקבלו החלטות: אתם אוהבים את מה שאתם רואים? אתם רוצים לשנות את מה שאתם רואים? העיקר להתמודד עם האמת.
* ציינו לעצמכם מטרה: התכווננו אליה ונטרלו בהדרגה את כל הגורמים המפריעים להשגתה. זכרו שהמטרה היא לא לרדת במשקל -- המטרה היא לשנות את ההרגלים שגרמו לכם לעלות במשקל (כמו שהמטרה היא לא להפסיק להתעצבן, אלא להבין מה גורם לסטרס).
* אכלו בריא: הוציאו מספרי בישול מתכונים בריאים שהייתם רוצים לבשל. לפני שיוצאים לקניות בסופר, הרכיבו את רשימת הקניות מהמצרכים הנדרשים והיצמדו לרשימה. אל תתפתו למבצעים מיותרים. קראו את התוויות ובחרו במזון הבריא יותר, ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל. אני הוצאתי בהדרגה את המאכלים הלא בריאים. אין שום סיבה שאוכל לא בריא יהיה זמין. מדי פעם זה בסדר, אבל לא להחזיק מזווה עם חטיפים מלוחים, עוגיות משמינות וכו'. כשמבינים מה יש בחטיפים האלה ואיזה נזק זה עושה לגוף – התשוקה אליהם מתפוגגת.

שותה שלושה ליטרים של מים. צפיר

* מצאו טריקים למניעת אכילה מיותרת: העוגייה מפתה אתכם? בזקו עליה מלח. סיימתם לאכול? קמטו מפית ושימו אותה במרכז הצלחת. זכרו שהבית שלכם הוא לא קיוסק, אינכם צריכים למלא אותו בממתקים ובחטיפים. אם רוצים גלידה או משהו מתוק, יוצאים לאכול בחוץ.
* פנו לעצמכם זמן: סגרו את הנייד לשעה. מהר מאוד תגלו שהעולם לא קורס ולא קורה שום דבר דרמטי בזמן שנמנעתם מלענות למיילים ולטלפונים. מה שכן קרה זה שזכיתם בזמן איכות רגוע יותר, התפניתם לאכול נכון ולבצע פעילות גופנית הטובה לבריאותכם.
* היעזרו בדמיון מודרך: "הדמיון עזר לי להיפטר מתשוקות למתוקים. למשל, כשרציתי מאוד שוקולד, פירקתי את מרכיביו בדמיוני ('מה זה בעצם שוקולד? גלון שמן עם קקאו וסוכר'), וכך הפכתי את המאכל הנחשק למשהו מגעיל. אין שום דבר רע בלאכול קוביית שוקולד, רק שלי היה קשה לעצור אחרי קובייה אחת (וכנראה שזה כך עבור רוב האנשים)".
* תכננו את ארוחותיכם: "כדי להימנע מאכילה מופרזת אני מתכננת מראש מה אני הולכת לאכול בכל יום, בבית או בחוץ. אם אני רוצה פיצה, אני מוצאת לה מקום בתפריט שקבעתי לעצמי. בכל פעם שניצבתי בפני ארוחה גדולה, אני מזכירה לעצמי את הרגשת החנק שתבוא אחריה. אני יודעת שאני לא רוצה להגיע לשם. כדי לא להביא את עצמי למצבי רעב שיגרמו לי לאבד שליטה, תמיד יש לי בתיק תפוח או חטיף בריא".
* שתו מים: "אני שותה מדי יום כשלושה ליטרים של מים. זה עוזר לי להרגשה טובה ורעננה יותר ומפחית את הצורך באכילה מיותרת. מלבד קפה, אני שותה רק מים. אם אני שותה שייק של סלק, תפוח, ג'ינג'ר וסלרי – זה בגדר ארוחת ביניים ולא שתייה".
לא זוכרים את "מנגו"? צפו במיכל צפיר וחברותיה בלהקה באירוויזיון 1989:

עוד בנושא: