עינת מזור

בשבילי, פנקייקס הם תמיד סיבה למסיבה. הנגיסה הראשונה בפנקייקס הטעימים האלה מזכירה לי שבתות ארוכות וכיפיות עם חברים על המרפסת, והם הכי טעימים עם הרבה סירופ מייפל מעל. ההכנה הקצרה והקלה שלהם לא מותירה מקום לתירוצים.

פנקייקס לא גלוטן

החומרים ל־8 פנקייקים:
¾ כוס קמח אורז לבן
½ כוס עמילן תפוח אדמה
1 כפית זרעי פשתן טחונים
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
3 כפות סוכר
1 כף סירופ מייפל
¾ כוס חלב
1 כפית חומץ
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס דובדבנים טריים מגולענים
1/2 כוס אוכמניות (אפשר גם מיובשות)

קלים להכנה. פנקייקס ללא גלוטן (צילום: עינת מזור)
קלים להכנה. פנקייקס ללא גלוטן (צילום: עינת מזור)

אופן ההכנה:
1. מנפים את החומרים היבשים ומערבבים יחד בקערה בינונית.
2. בקערה נפרדת מערבבים את החלב עם החומץ ומחכים 2 דקות. מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומערבבים.
3. מוסיפים את החומרים הרטובים לקערה עם החומרים היבשים, מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את האוכמניות והדובדבנים.
4. משמנים מחבת, ובעזרת מצקת קטנה (כ־2 כפות בלילה לכל פנקייק) שופכים את הבלילה למחבת. מטגנים על חום בינוני כשתי דקות לכל צד.
5. מגישים עם סירופ מייפל או דבש ופירות טריים חתוכים.

טיפ:

השתדלו לא לערבב את הבלילה יותר מדי, אלא רק עד שהחומרים יתערבבו. אחרת, הפנקייקס לא יהיו אווריריים וטעימים.

עוד מתכונים ללא גלוטן:

* לביבות גבינה, בטטה וקינואה

* קאפקייקס שוקולד ותפוחים

* עוגת גבינה קלאסית עם לימון

* מיני פשטידות בסגנון מקסיקני