"הקבב הכי טוב נמצא בהיידראבאד". את המשפט הזה שמעתי כאשר נמנמתי אי שם בהודו, לא ברור מי אמר את זה ובאיזו שפה - אולי אפילו קראתי את זה, הדעות עדיין חלוקות לגבי מקור המשפט. מה שבטוח זה שבסופו של אותו יום שיכנעתי טייל אומלל להצטרף אלי לקפיצה קטנה להיידראבאד - עיר מוסלמית ענקית ששכנה במרחק של נסיעה בת יממה ברכבת - כדי לאכול קבב.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
היידראבאד ממוקמת בדרום מזרח הודו, ועל פניו היא אינה יעד תיירותי למטייל הממוצע - ובטח לא לישראלי הממוצע המחפש צ'ילום איטלקי וגאנג'ה מקומית. העיר עלולה להרתיע תחילה את מי שמבקר בה, המרגיש כאילו הוא מסתובב באיראן החומייניסטית. אך כשמסלקים את הדעות הקדומות על אלפי אדם ברעלות ושפמים וקולות מואזין מכל עבר - מתחילים ליהנות. העיר חביבה ונעימה, יש בה כמה ארמונות ומסגדים מרשימים, והיא מרושתת במאות בתי אוכל קטנים השוכנים באין ספור שווקים, כמו שרק בהודו ניתן למצוא.
ולעניין הקבב - לא משהו בכלל... יבשושי מה וחסר חיים.
כן, כך הסתיים לו מסע של 16 שעות ברכבת - לא כולל חיפוש חדר בארבע לפנות בוקר. בסופו של דבר נתקענו בעיר עוד יומיים כי נגמרו הרכבות עקב חג לאומי, אבל זה כבר לא קשור לקבב המבאס.
בתור חובב קבב נלהב אני לא מבין את המנגליסטים שמחכים לאנטרקוט העלק משויש שלהם, שמגיע בסופו של מנגל מיוזע. מבחינתי מלך המנגל הוא הקבב - וסגנו, אם כבר התעניינתם, הוא שיפוד הלבבות הקלאסי. אז אפילו שיש זמן עד יום העצמאות, אני שמח לפתוח לכם צוהר לקבב הטוב ביותר - וזו לא הגזמה.
דודי האהוב אמציה, קצב מוכשר בגמלאות, מכין את הקבב שאליו אני שמח לחזור כל פעם: שילוב מנצח של בשר בקר ושומן כבש. אין על הטעם שלו, והעסיסיות היא בלתי נתפסת - על האש או על מחבת, בפיתה או בצלחת, עם טחינה או בלי כלום.
אמציה, אני אוהב אותך - אבל את הקבב שלך קצת יותר.

הקבב של אמציה

בסרטון הכנו קבב מכ-30 ק"ג בשר, אך כאן צימצמתי את המתכון ל-1ק"ג. מה שחשוב הוא לשמור על היחס בין המרכיבים- אם תקפידו על כך, תוכלו להכין איזו כמות שתרצו.

מרכיבים

1 ק"ג בשר בקר - 80% צוואר, 20% צלעות

100 גרם שומן כבש (ליה)

5 גרם (2 כפיות) פלפל שחור

10 גרם (1 כף) סומק

10 גרם (1 כף) אבקת סודה לשתייה

2 כפיות (5 גרם) אבקת מרק עוף

200 גרם בצל קצוץ (בערך בצל גדול אחד)

1/2 צרור פטרוזיליה (או קצת פחות)

אופן ההכנה

1. שוטפים את הבשר והשומן, חותכים לקוביות גדולות וממליחים. שוטפים שוב, מייבשים וטוחנים (אם אתם רוצים לוותר על התהליך, פשוט בקשו מהקצב לערבב ולטחון ביחד את הבשר והשומן).

2. מוסיפים את התבלינים והירקות מערבבים ויוצרים קציצות.

3. קדימה - למחבת או על האש!