סושי הוא אחד המאכלים הכי יפים שיש: קטן, מוקפד וחושף את תוכנו בחתך רוחב מגרה. בדרך כלל הוא מכיל דגים וירקות – אבל כשחושבים על זה, למה שרק הם ייהנו מהרעיון הנהדר הזה? מה, לקינוחים לא מגיע?
זה בדיוק מה שאמרה לעצמה השף-קונדיטורית אפרת ליבפרוינד, שמגישה לכם כאן ארבעה קינוחים יפהפיים, השואבים השראה מהמאכל היפני המסורתי. למעשה מדובר ברולדות קטנות, שמתאימות מאוד לאירוח קליל, אבל גם לסיום ארוחה חגיגית.סושי שוקולד-חלבה
רולדה בסיסית וקלה מאוד להכנה. מרכיבים (כ-25 יחידות) לבסיס הרולדה- 5 ביצים מופרדות
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 כפות שמן
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1 כף גדושה קקאו משובח
- 1/2 1 כוסות חלב
- 3 חלמונים
- 5 כפות (60 גרם) סוכר
- 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם חלבה, מפוררת
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 40X30 ס"מ. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ותוך כדי הקצפה אטית מוסיפים את החלמונים, השמן, הקמח והקקאו. מקציפים רק עד שכל החומרים נטמעים בתערובת.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה.
- אופים 20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מחממים את החלב על אש בינונית.
- בזמן שהחלב מתחמם מערבבים בקערה את החלמונים, הסוכר, הקורנפלור והפודינג.
- כשהחלב רותח יוצקים אותו לתערובת החלמונים תוך כדי ערבוב מתמיד, כדי שלא יבשל את החלמונים.
- יוצקים את התערובת בחזרה לסיר, ומבשלים על אש בינונית-נמוכה תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה (גם כאן הערבוב חשוב כדי שהחלמונים לא יתבשלו ויהפכו לחביתות קטנות).
- מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד והחלבה ומערבבים היטב.
- מעבירים לקערה (כדי שחום הסיר לא ימשיך לבשל את התערובת), מכסים בפלסטיק נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר.
- כשהתערובת קרה מאוד מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים אותה לתוך התערובת.
הרכבת הקינוח
- פורשים נייר אפייה על מגש.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיה חלקה בקוטר 2-1 ס"מ. שומרים קצת קרם בצד – הוא ישמש אחר כך להדבקת הרולדות.
- מזליפים על נייר האפייה פסים ישרים מהמילוי ומניחים במקפיא ל-15 דקות בערך, כדי שהמילוי יתקשה חלקית.
- חותכים את העוגה לרצועות ברוחב המתאים לעטיפת המילוי – כ-3.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 1 ס"מ, וכ-6.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 2 ס"מ.
- עוטפים כל פס מילוי בעוגה ומדביקים את קצוות העוגה באמצעות שארית הקרם.
- מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות מעט, ורק אז פורסים.
- אם רוצים, מדביקים דיסקיות שוקולד קטנות במרכז כל "סושי". כדי ליצור את הדיסקיות ממיסים שוקולד מריר, מזליפים ממנו עיגולים קטנים על נייר אפייה ומניחים להם להתקשות.
- חותכים את העוגה לאורכה לשניים או שלושה חלקים שווים.
- מורחים 1/3 מהקרם על כל חלק ומגלגלים לרולדה ארוכה וצרה.
- מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדה להתקשות מעט, ורק אז פורסים.
- יוצרים רולדה רגילה: מורחים את הקרם על העוגה ומגלגלים.
עוד דברים טעימים:
- כיבוד לסוכה: מרשים אבל פשוט
סושי פנקייקס במילוי שוקולד-קפה
מרכיבים (כ-25 יחידות)
לפנקייקס (8-6 יחידות)- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות סוכר
- קורט מלח
- 2 ביצים
- 3/4 כוס חלב
- 20 גרם חמאה מומסת
- 4 ביצים
- 5 כפות (60 גרם) סוכר
- 200 גרם שוקולד חלב או מריר
- 100 גרם שוקולד לבן
- 2 כפיות אבקת קפה נמס מומסות במעט מים
- 2 כפות ליקר שוקולד
- 1/2 1 (375 מ"ל) מכלים שמנת מתוקה
- 100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים
- שמים את כל החומרים במעבד מזון, ומעבדים עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה.
- שמים מחבת על אש בינונית ומחממים מעט שמן.
- יוצקים מצקת מהבלילה למחבת, ומנענעים בזהירות כדי שהבלילה תתפשט באופן אחיד.
- כשתחתית הפנקייק מזהיבה, הופכים וממשיכים לטגן עד שגם הצד השני מזהיב.
- מוציאים מהמחבת וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 8 דקות.
- בינתיים ממיסים את השוקולד בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס את השוקולד במיקרוגל – מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים לשוקולד את הקפה המומס והליקר, ומערבבים היטב.
- כשמסתיימות 8 דקות ההקצפה של הביצים מנמיכים למינימום את מהירות המיקסר ויוצקים לקערה באטיות את השוקולד המומס.
- מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוכה את תערובת השוקולד והביצים.
- פורשים נייר אפייה על מגש.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיה חלקה בקוטר 2-1 ס"מ. שומרים קצת קרם בצד – הוא ישמש אחר כך להדבקת הרולדות ולציפוי שלהן.
- מזליפים על נייר האפייה פסים ישרים מהמילוי ומניחים במקפיא ל-15 דקות בערך, כדי שהמילוי יתקשה חלקית.
- חותכים את הפנקייקס לרצועות ברוחב המתאים לעטיפת המילוי – כ-3.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 1 ס"מ, וכ-6.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 2 ס"מ.
- עוטפים כל פס מילוי בפנקייק ומדביקים את קצוות הפנקייק באמצעות מעט קרם.
- מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות.
- מפזרים את האגוזים במגש. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים.
- מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.
- יוצרים רולדה רגילה: מורחים את הקרם על הפנקייקס (שומרים בצד מעט מהקרם לציפוי) ומגלגלים.
- מניחים במקפיא לשעה בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות.
- מפזרים את האגוזים במגש. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים.
- מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.
סושי פיסטוק-חמוציות בציפוי אגוזים
מרכיבים (כ-25 יחידות) לבסיס הרולדה- 5 ביצים מופרדות
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 כפות שמן
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1 כף גדושה קקאו משובח
- 1 מכל שמנת מתוקה
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1/4 כוס פיסטוק קלוי ללא מלח, קצוץ
- חופן חמוציות
- 1 כוס אגוזי לוז קלויים ללא מלח, קצוצים גס
- 1 כף אבקת קקאו
- מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 40X30 ס"מ. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ותוך כדי הקצפה אטית מוסיפים את החלמונים, השמן, הקמח והקקאו. מקציפים רק עד שכל החומרים נטמעים בתערובת.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה.
- אופים 20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מקציפים את השמנת יחד עם הפודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה.
- מורידים את מהירות ההקצפה למינימום ומוסיפים את הפיסטוקים והחמוציות. מפסיקים להקציף ברגע שהם נטמעים היטב בקצפת.
- פורשים נייר אפייה על מגש.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיה חלקה בקוטר 2-1 ס"מ. שומרים קצת קרם בצד – הוא ישמש אחר כך להדבקת הרולדות ולציפוי שלהן.
- מזליפים על נייר האפייה פסים ישרים מהמילוי ומניחים במקפיא ל-15 דקות בערך, כדי שהמילוי יתקשה חלקית.
- חותכים את העוגה לרצועות ברוחב המתאים לעטיפת המילוי – כ-3.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 1 ס"מ, וכ-6.5 ס"מ למילוי שהוזלף עם פייה בקוטר 2 ס"מ.
- עוטפים כל פס מילוי בעוגה ומדביקים את קצוות העוגה באמצעות מעט קרם.
- מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות.
- שמים את האגוזים והקקאו בצנצנת. סוגרים ומנערים היטב.
- מפזרים במגש את תערובת האגוזים והקקאו. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים (אם רוצים, במקום בקרם אפשר למרוח את הרולדות בשוקולד מומס).
- מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.
- חותכים את העוגה לאורכה לשניים או שלושה חלקים שווים.
- מורחים כ-1/3 מהקרם על כל חלק (שומרים בצד מעט מהקרם לציפוי) ומגלגלים לרולדה ארוכה וצרה.
- מניחים במקפיא ל-30 דקות בערך, כדי לתת לרולדה להתקשות מעט.
- מפזרים את האגוזים במגש. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים (אם רוצים, במקום בקרם אפשר למרוח את הרולדות בשוקולד מומס).
- מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.
- יוצרים רולדה רגילה: מורחים את הקרם על העוגה (שומרים בצד מעט מהקרם לציפוי) ומגלגלים.
- מניחים במקפיא לשעה בערך, כדי לתת לרולדות להתקשות.
- מפזרים את האגוזים במגש. מורחים את הרולדות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים באגוזים (אם רוצים, במקום בקרם אפשר למרוח את הרולדות בשוקולד מומס).
- מניחים במקפיא לשעה בערך, ופורסים.
סושי שוקולד-נוגט בציפוי שומשום
מתכון זה מסובך יותר מהקודמים, וכדי להכין אותו יש להצטייד בתבניות שקעים מסיליקון. בסך הכל יש ליצור כ-50 בסיסים – אם אין ברשותכם כמה תבניות, פשוט אפו אותם בכמה סבבים (זה לא ייקח יותר מדי זמן, כי הם זקוקים ללא יותר מ-15-10 דקות בתנור). מרכיבים (כ-25 יחידות) לבסיס- השומשום (יש להקפיד על מידות מדויקות)
- 170 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר
- 55 גרם (1/2 3 כפות) דבש
- 55 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
- 60 גרם חמאה
- 200 גרם שומשום
- 70 גרם (1/2 כוס) קמח
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שוקולד לבן
- 4 כפות אבקת נוגט (להשיג בחנויות בישול ואפייה)
- מבשלים יחד את כל החומרים על אש בינונית, עד שמתקבלת תערובת אחידה בעלת מרקם גמיש.
- מורידים מהאש ומקררים את התערובת כשעה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, בגודל זית, ומניחים אותם בתוך תבניות השקעים.
- אופים 15-10 דקות, עד שהכדורים מקבלים מאליהם את צורת התבנית.
- מקררים חצי שעה ומשחררים מהתבנית.
- ממיסים את שני סוגי השוקולד עם הנוגט בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס את השוקולדים במיקרוגל – מניחים אותם בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולדים נמסים לחלוטין. מוסיפים את הנוגט ומערבבים.
- יוצקים את השוקולד המומס לתבניות שקעים בגודל זהה לאלה שבהן נאפה הבסיס. מקפיאים כשעה.
- משחררים את השוקולד מהתבניות ויוצרים כריכים המורכבים מבסיס שומשום, דיסקית מילוי ובסיס שומשום נוסף.
- להגשה חגיגית, אפשר להדביק את הסושי על משטח של שוקולד באמצעות מעט שוקולד מומס.
- אפרת ליבפרוינד היא שף-קונדיטורית ובעלת קייטרינג הגורמה הכשר למהדרין "השלמות שבטעם
"