עוגיות פרמזן
מרכיבים (כ-70 עוגיות)- 190 גרם (1/3 1 כוסות) קמח
- 100 גרם חמאה
- 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- קורט מלח
- קורט צ'ילי גרוס
- קורט פפריקה מתוקה
- קורט פפריקה חריפה
- 1 ביצה
- 1 ביצה
- שומשום
- שמים בקערת המיקסר את הקמח, החמאה, הגבינות והתבלינים, ומערבלים במהירות נמוכה כדקה.
- מוסיפים את הביצה, ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
- יוצרים מהבצק גליל בקוטר 4 ס"מ. עוטפים בפלסטיק נצמד ומקפיאים כשעה.
- מורחים את הגליל בביצה טרופה ומגלגלים בשומשום לבן. מקפיאים 30 דקות.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- חותכים את הגליל הקפוא לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ, ומניחים את הפרוסות בתבניות.
- אופים 20-18 דקות. באמצע האפייה מחליפים בין התבניות.
עוד רעיונות לכיבוד בסוכה:
מיני-בורקס במילוי גבינה ופטריות
מרכיבים (כ-40 יחידות)- 200 גרם בצק עלים, מופשר
- 1 ביצה
- שומשום שחור או קצח
- 3 פטריות פורטובלו גדולות
- שמן זית
- 200 גרם גבינת שמנת
- מלח
- פלפל
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מקמחים קלות משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעובי 3-2 מ"מ, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ (אם אין ברשותכם קורצן, אפשר לחתוך רצועה מבקבוק שתייה קלה, ליצור ממנה טבעת בגודל המתאים ולהדביק עם נייר דבק).
- מברישים את העיגולים בביצה טרופה, ומפזרים עליהם מעט שומשום שחור או קצח.
- מניחים את העיגולים בתבנית ואופים כ-13 דקות, עד שהבצק תופח ומשחים.
- קוצצים את הפטריות. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הפטריות כמה דקות, עד שהן קצת מתרככות. מתבלים במלח ופלפל ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מערבבים את הפטריות עם גבינת השמנת.
- פורסים את מאפי העלים באופן אופקי. מניחים כפית מהמלית על חלקם התחתון של המאפים, ומכסים בחלק העליון.
בלינצ'ס פטל וקרם וניל
מרכיבים (6 יחידות גדולות)
לבלילה- 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) חלב
- 2 ביצים
- 3/4 כוס (105 גרם) גרם קמח
- 25 גרם חמאה מומסת
- 1/2 1 כפות סוכר
- קורט מלח
- 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
- 4 כפיות תמצית וניל
- 100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר
- 1 קופסה של פטל טרי
- מערבבים את כל מרכיבי הבלילה עד שמתקבלת בלילה חלקה ללא גושי קמח.
- מחממים מחבת טפלון על אש בינונית. יוצקים לתוכה כ-1/6 מהבלילה ומנענעים בזהירות כדי שהבלילה תתפשט באופן שווה. מטגנים עד להשחמה קלה של תחתית הבלינצ'ס ומוציאים מהמחבת.
- חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.
- מקציפים את כל מרכיבי הקרם עד לקבלת קציפה יציבה.
- מניחים 3 כפות מהקציפה במרכז כל בלינצ'ס. מפזרים פטל, ומגלגלים לצורת סיגר.
בצק עלים מסולסל עם קינמון
מרכיבים (כ-40 יחידות)- 300 גרם בצק עלים, מופשר
- 1 ביצה טרופה
- 30 ג' סוכר (כדאי להשתמש בסוכר גבישי, הנמכר בחנויות בישול ואפייה, אך גם סוכר רגיל יניב תוצאה מצוינת)
- 1 כף קינמון
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מקמחים קלות משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ. מורחים אותו בביצה טרופה ומפזרים עליו את הסוכר והקינמון.
- חותכים לרצועות ברוחב של 3 ס"מ ובאורך הרצוי.
- מסובבים כל רצועת בצק סביב עצמה, כמו בורג.
- מניחים את הרצועות בתבנית ואופים 20-17 דקות.
- שף-קונדיטור תומר כבירי הוא ראש מגמת הפטיסרי ב"בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים
"