עוגיות פרמזן

מרכיבים (כ-70 עוגיות)
  • 190 גרם (1/3 1 כוסות) קמח
  • 100 גרם חמאה
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • קורט מלח
  • קורט צ'ילי גרוס
  • קורט פפריקה מתוקה
  • קורט פפריקה חריפה
  • 1 ביצה

לציפוי
  • 1 ביצה
  • שומשום

אופן ההכנה
  1. שמים בקערת המיקסר את הקמח, החמאה, הגבינות והתבלינים, ומערבלים במהירות נמוכה כדקה.
  2. מוסיפים את הביצה, ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. יוצרים מהבצק גליל בקוטר 4 ס"מ. עוטפים בפלסטיק נצמד ומקפיאים כשעה.
  4. מורחים את הגליל בביצה טרופה ומגלגלים בשומשום לבן. מקפיאים 30 דקות.
  5. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  6. חותכים את הגליל הקפוא לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ, ומניחים את הפרוסות בתבניות.
  7. אופים 20-18 דקות. באמצע האפייה מחליפים בין התבניות.

עוד רעיונות לכיבוד בסוכה:

מיני-בורקס במילוי גבינה ופטריות

מרכיבים (כ-40 יחידות)
  • 200 גרם בצק עלים, מופשר
  • 1 ביצה
  • שומשום שחור או קצח
  • 3 פטריות פורטובלו גדולות
  • שמן זית
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מקמחים קלות משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעובי 3-2 מ"מ, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ (אם אין ברשותכם קורצן, אפשר לחתוך רצועה מבקבוק שתייה קלה, ליצור ממנה טבעת בגודל המתאים ולהדביק עם נייר דבק).
  3. מברישים את העיגולים בביצה טרופה, ומפזרים עליהם מעט שומשום שחור או קצח.
  4. מניחים את העיגולים בתבנית ואופים כ-13 דקות, עד שהבצק תופח ומשחים.
  5. קוצצים את הפטריות. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הפטריות כמה דקות, עד שהן קצת מתרככות. מתבלים במלח ופלפל ומצננים לטמפרטורת החדר.
  6. מערבבים את הפטריות עם גבינת השמנת.
  7. פורסים את מאפי העלים באופן אופקי. מניחים כפית מהמלית על חלקם התחתון של המאפים, ומכסים בחלק העליון.

בלינצ'ס פטל וקרם וניל

מרכיבים (6 יחידות גדולות)

לבלילה
  • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) חלב
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס (105 גרם) גרם קמח
  • 25 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 1 כפות סוכר
  • קורט מלח

לקרם הווניל
  • 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
  • 4 כפיות תמצית וניל
  • 100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר

להגשה
  • 1 קופסה של פטל טרי

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הבלילה עד שמתקבלת בלילה חלקה ללא גושי קמח.
  2. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית. יוצקים לתוכה כ-1/6 מהבלילה ומנענעים בזהירות כדי שהבלילה תתפשט באופן שווה. מטגנים עד להשחמה קלה של תחתית הבלינצ'ס ומוציאים מהמחבת.
  3. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.
  4. מקציפים את כל מרכיבי הקרם עד לקבלת קציפה יציבה.
  5. מניחים 3 כפות מהקציפה במרכז כל בלינצ'ס. מפזרים פטל, ומגלגלים לצורת סיגר.

בצק עלים מסולסל עם קינמון

מרכיבים (כ-40 יחידות)
  • 300 גרם בצק עלים, מופשר
  • 1 ביצה טרופה
  • 30 ג' סוכר (כדאי להשתמש בסוכר גבישי, הנמכר בחנויות בישול ואפייה, אך גם סוכר רגיל יניב תוצאה מצוינת)
  • 1 כף קינמון

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מקמחים קלות משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ. מורחים אותו בביצה טרופה ומפזרים עליו את הסוכר והקינמון.
  3. חותכים לרצועות ברוחב של 3 ס"מ ובאורך הרצוי.
  4. מסובבים כל רצועת בצק סביב עצמה, כמו בורג.
  5. מניחים את הרצועות בתבנית ואופים 20-17 דקות.