יש ימים שבהם מתחשק לי משהו פשוט – בלי יותר מדי מרכיבים ובלי יותר מדי עבודה. מעדן מתוק וטעים, שנותן תמורה בלי הרבה מאמץ.

בדיוק בשביל ימים שכאלה נוצר מוס השוקולד הפשוט והמהיר שלי. המתכון הזה יכול לשמש בסיס לאינספור גיוונים – כל מה שצריך לעשות זה להוסיף לו חומרי טעם שונים, כמו ריבה (תותים, פירות יער, תפוזים), חלבה, דבש, מחית נוגט, קוקוס, תבלינים (קינמון, זעפרן ועוד) או אלכוהול (וויסקי, ברנדי, רום, דראמבוי , קוואנטרו ועוד).

למתכון הזה יש חיסרון אחד: צריך לאכול מיד כשהוא מוכן – לכל היותר, המוס יחזיק יום אחד במקרר. מצד שני, מכיוון שהוא כל כך פשוט להכנה ונטרף כל כך מהר, לא נראה לי שתהיה עם זה בעיה.

שימו לב: יש להתחיל בהכנת המוס יום לפני ההגשה.

מרכיבים (כ-8 מנות)

  • 300 גרם שוקולד (חלב, לבן או מריר – מה שאוהבים או מה שמתאים למצב הרוח)
  • 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
  • 50 גרם חומר טעם רצוי (דבש, חלבה, מחית נוגט, ליקר וכו')

אופן ההכנה

יום לפני ההגשה
  1. שמים את השוקולד בקערה.
  2. מביאים לרתיחה 250 מ"ל שמנת (1 מכל). יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד ומערבבים היטב (אפשר עם מיקסר ידני).
  3. אם מעוניינים להוסיף למוס אלכוהול – עושים זאת כעת ומערבבים היטב.
  4. מצננים לטמפרטורת החדר. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לפחות למשך לילה.

ביום ההגשה
  1. מקציפים 250 מ"ל שמנת (1 מכל) לקצפת יציבה. מניחים במקרר.
  2. מקציפים את תערובת השוקולד והשמנת, עד שמרקמה הופך לאוורירי וצבעה נעשה בהיר יותר.
  3. מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת השוקולד בתנועות עטיפה ידניות (ראו תמונה מימין). בשום אופן לא להשתמש במיקסר – זה יהרוס את המרקם האוורירי.
  4. מוסיפים את הטעם הרצוי (גם אם כבר הוספתם אלכוהול אפשר להוסיף בשלב זה טעם נוסף). ממשיכים בקיפול עד שחומר הטעם נטמע לחלוטין בתערובת.
  5. מעבירים לכוסות הגשה (אפשר גם להכין כוסות משוקולד). אם רוצים, מעטרים בקצפת ובשברי אגוזים.