בדיוק בשביל ימים שכאלה נוצר מוס השוקולד הפשוט והמהיר שלי. המתכון הזה יכול לשמש בסיס לאינספור גיוונים – כל מה שצריך לעשות זה להוסיף לו חומרי טעם שונים, כמו ריבה (תותים, פירות יער, תפוזים), חלבה, דבש, מחית נוגט, קוקוס, תבלינים (קינמון, זעפרן ועוד) או אלכוהול (וויסקי, ברנדי, רום, דראמבוי , קוואנטרו ועוד).
למתכון הזה יש חיסרון אחד: צריך לאכול מיד כשהוא מוכן – לכל היותר, המוס יחזיק יום אחד במקרר. מצד שני, מכיוון שהוא כל כך פשוט להכנה ונטרף כל כך מהר, לא נראה לי שתהיה עם זה בעיה.
שימו לב: יש להתחיל בהכנת המוס יום לפני ההגשה.
מרכיבים (כ-8 מנות)
- 300 גרם שוקולד (חלב, לבן או מריר – מה שאוהבים או מה שמתאים למצב הרוח)
- 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
- 50 גרם חומר טעם רצוי (דבש, חלבה, מחית נוגט, ליקר וכו')
אופן ההכנה
יום לפני ההגשה
- שמים את השוקולד בקערה.
- מביאים לרתיחה 250 מ"ל שמנת (1 מכל). יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד ומערבבים היטב (אפשר עם מיקסר ידני).
- אם מעוניינים להוסיף למוס אלכוהול – עושים זאת כעת ומערבבים היטב.
- מצננים לטמפרטורת החדר. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לפחות למשך לילה.
ביום ההגשה
- מקציפים 250 מ"ל שמנת (1 מכל) לקצפת יציבה. מניחים במקרר.
- מקציפים את תערובת השוקולד והשמנת, עד שמרקמה הופך לאוורירי וצבעה נעשה בהיר יותר.
- מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת השוקולד בתנועות עטיפה ידניות (ראו תמונה מימין). בשום אופן לא להשתמש במיקסר – זה יהרוס את המרקם האוורירי.
- מוסיפים את הטעם הרצוי (גם אם כבר הוספתם אלכוהול אפשר להוסיף בשלב זה טעם נוסף). ממשיכים בקיפול עד שחומר הטעם נטמע לחלוטין בתערובת.
- מעבירים לכוסות הגשה (אפשר גם להכין כוסות משוקולד).
אם רוצים, מעטרים בקצפת ובשברי אגוזים.
- גלית אלפרט, שוקולטיירית, היא הבעלים של גליתא - חוות השוקולד בדגניה ב'
. לבלוג של גליתא – לחצו כאן