אנחנו זוכרים היטב לשטוף ולסדר את הבית אבל לרוב שוכחים את האביזרים והכלים הכי יומיומיים - שצריכים ניקוי לא פחות. הנה ארבעה שלא כדאי לשכוח:
1. מברשת השיניים
קטנה קטנה, אבל כר קלאסי להצטברות של חיידקים שנכנסים מדי יום לפה שלנו.
איך: חשוב לשטוף ולנער את המברשות ולהניח אותן בעמידה עם רווח בין כל מברשות המשפחה כדי למנוע העברת חיידקים. פעם בשבוע, מכניסים כל מברשת שיניים בנפרד לקערה עם מים רותחים (שגם יש החליף ביניהן) למשך 3 דקות לחיטוי.
ומתי הגיע הזמן להחליף את מברשת השיניים? >>>
2. הטוסטר
כלי שצובר פירורים ואבק שנכנסים בסוף גם לצלחת שלנו.
איך: מוציאים את המגירה הקטנה, שוטפים ומייבשים. לניקוי פנים הטוסטר: הופכים את הטוסטר מעל הכיור (טריק: אפשר להיעזר במייבש שיער). לחידוש הדפנות, טובלים חצי לימון במלח ועוברים על הדפנות, מנקים עם נייר סופג ועוברים שוב עם נייר סופג נקי טבול במעט חומץ.
3. הקומקום
משתמשים בו יומיום אבל מנקים מעט מדי. התחתית שלו נוטה לצבור אבנית שגם מקצרת את חיי הקומקום וגם פוגעת בטעם המים.
איך: זורקים קליפות 2-3 לימונים לקומקום, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מעמידים בצד כל הלילה. לחילופין: מחממים באותו האופן 3/4 כוס חומץ ומוסיפים מים.
נגמר האלכוג'ל? תרסיס חיטוי אקולוגי ורב תכליתי מקליפות לימון >>>
4. בקבוק המים
זה שליד המיטה של הילד או משמש אתכם בשעת אימון הכושר- לא תנקו?
איך: מפרקים את הבקבוק לחלקים ושוטפים מדי יום במדיח כלים. לחילופין, מנקים עם סבון כלים, שוטפים במים רותחים ומייבשים הפוך.
פיליס גלזר, כוהנת הבישול הבריא, משתפת בטיפים לחיים בריאים, סודות מהמטבח שלה והפתעות נוספות
הפרטים הקטנים שישמרו על גוף בריא ושקט נפשי, הקליקו על התמונה: