צילום: אמיר יהל

שווים זהב: תרסיס חיטוי מקליפות לימונים ושימושים מפתיעים מתפוזים

לניקוי משטחי העבודה, להרחקת עש הקמח ולניקוי כללי, אקולוגי ובריא: פיליס גלזר סוחטת מהדרים את כל המיץ, ועל הדרך גם מנצלת היטב את הקליפות

גם יפיצו ניחוח נעים וגם יעזרו להרחקת העש בסטייל (צילום: Shutterstock)
גם יפיצו ניחוח נעים וגם יעזרו להרחקת העש בסטייל (צילום: Shutterstock)

את התפוזים, שנחשבים לסמל הישראליות ולגאוות היצוא הוותיקה שלנו, אנחנו פוגשים בעיקר במיץ. חוץ מלסחוט אותם לוויטמין C הנה עוד שני רעיונות שיסחטו מהם את המיטב וטיפ קטן ומעולה למזווה.

 

להרחקת עש הקמח

בימי הביניים השתמשו בפומנדר להרחקת ריחות רעים ושדים. אבל תשכחו מכישוף, אם תכינו את כדורי הריח האלה ותניחו במטבח, הם גם יפיצו ניחוח נעים וגם יעזרו להרחקת העש בסטייל.

 

מה צריך: 3 תפוזים + חצי כוס מסמרי ציפורן

מה עושים: נועצים את מסמרי הציפורן בתפוזים (את החורים יוצרים בעזרת קיסמי שיניים או מסמר) בדוגמה יפה לבחירתכם סביב התפוזים. מניחים על מגש בסלון לייבוש באוויר הפתוח.

 

לניקוי השיש

אולי לא ידעתם, אבל התפוז יעיל גם בניקיון לא פחות מלימון, והוא טבעי, זמין ונטול כימיקלים.

מה צריך: תפוז + מעט מלח גס

מה עושים: חוצים תפוז וטובלים קלות בצלחת עם מלח. מעבירים את התפוז על השיש או על משטח העבודה ושוטפים במים קרים.

 

תכשיר ניקוי טבעי: תפוז ומלח (צילום: Shutterstock)
    תכשיר ניקוי טבעי: תפוז ומלח(צילום: Shutterstock)

     

    טיפ: איך להקפיא בלי לסחוט?

    נתקעתם עם מלאי של תפוזים בשלים ומיציתם את כמות המיץ שאתם מסוגלים לשתות בזמן קצר?

    שטפו היטב, חתכו לחצאים, הכניסו לשקית ניילון עם סגירה הרמטית ואפסנו במקפיא. שלפו והפשירו כשתרצו למיץ, לעוגה או לנשנוש.

     

    למון שפריץ: תרסיס חיטוי אקולוגי

     

    אם החיים נותנים לכם לימונים, הכינו לימונדה ואל תשכחו לשמור את הקליפות לתרסיס חיטוי אקולוגי ורב תכליתי. השילוב בין האלכוהול ללימונים מחטא ומתאים לניקוי כללי.

     

    כן, לימון עם וודקה ולא למטרות שתייה (צילום: Shutterstock)
      כן, לימון עם וודקה ולא למטרות שתייה(צילום: Shutterstock)

       

      מה צריך:

      • 1 בקבוק וודקה (זולה וללא תוספת טעם)
      • קליפות מ־6 לימונים שטופים
      • צנצנת זכוכית גדולה

       

      מה עושים:

      1. מניחים את קליפות הלימונים בצנצנת ויוצקים מעליהם את הוודקה. מניחים במקום קריר ואפל במשך 3־6 שבועות.

      2. מסננים את הקליפות ויוצקים רק את הנוזל לבקבוק התזה. לשימוש: מרססים, ממתינים 10 שניות לחיטוי ומנגבים במטלית.

       

      פיליס גלזר , כוהנת הבישול הבריא, משתפת בטיפים לחיים בריאים, סודות מהמטבח שלה והפתעות נוספות

       

        החיים נותנים לכם לימונים? הכינו מהם מסכת פלא:

         

        לפנים זוהרות ולשיניים צחורות. לחצו על התמונה למתכוני ה-DIY (צילום: Shutterstock)
          לפנים זוהרות ולשיניים צחורות. לחצו על התמונה למתכוני ה-DIY(צילום: Shutterstock)

           

           

          הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: אמיר יהל)
          הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: אמיר יהל)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד