לטיול יצאנו עם אפליקציה: עברו מת"א לגולן ורוצים שתטיילו אחרת

מיכל ואוהד גיגי נהגו לטייל הרבה בצפון, ולבסוף עברו לגור בו. הם מצאו שם חסרונות, יתרונות וגם פנאי לפתח משחק שניתן להוריד לנייד ושיעזור לכם להכיר את הארץ

אריאל קרס

|

25.12.18 | 03:46

מיכל ואוהד גיגי. "על האטרקציות שיש כאן לא צריך לשלם" (צילום: אפי שריר)
מיכל ואוהד גיגי. "על האטרקציות שיש כאן לא צריך לשלם" (צילום: אפי שריר)
טיול עששיות שבני הזוג ארגנו. "הילדים וכל שאר בני המשפחה פוגשים פחדים וחששות" (צילום: דבי מיטרני)
טיול עששיות שבני הזוג ארגנו. "הילדים וכל שאר בני המשפחה פוגשים פחדים וחששות" (צילום: דבי מיטרני)
מתוך האפליקציה. "אנחנו נהיה המדריכים שלך" (גרפיקה: בשביל היער)
מתוך האפליקציה. "אנחנו נהיה המדריכים שלך" (גרפיקה: בשביל היער)
בני הזוג גיגי. למטה: סרטון ההדסטארט שלהם. "זה רכבת הרים. יום אחד אתה למעלה, ולמחרת למטה" (צילום: אפי שריר)
בני הזוג גיגי. למטה: סרטון ההדסטארט שלהם. "זה רכבת הרים. יום אחד אתה למעלה, ולמחרת למטה" (צילום: אפי שריר)
 

ימי החופש אמנם תמו כבר מזמן, והילדים עכשיו מתרכזים בלימודים, אבל החופשות הארוכות הרי יחזרו, ואיתן השאלה מה עושים עם הילדים, שהורים רבים מתחבטים בה. כבר נאמר הרבה כי שנות גידולם של הילדים, כשהם בני שלוש עד 12, הן שנות הטיולים של המשפחה. אני עצמי חרשתי את הארץ בשנים אלה עם ילדיי, מהצפון ועד הנגב, שכן טיול בטבע הוא פתרון טוב לאקשן משפחתי מהנה עם פעילות גופנית, פיקניק ומשחקים. זה עשוי לקחת יום שלם, שבסופו הילדים חוזרים מרוצים אבל עייפים והולכים לישון מוקדם, בעוד ההורים יכולים להתפנן בכמה שעות פנאי וזמן איכות עם קפה ועיתונים.

 

>> תאהבו אותנו גם בפייסבוק

 

עוד בערוץ אנשים:

 

 

ביישוב אודם שברמת הגולן כבר מתכננים עבורכם את הטיול הבא. אודם הוא יישוב קהילתי יפה בעל ניחוח אירופי, השוכן מדרום לכפרים הדרוזיים של הרמה ומוקף ביער אלונים, שהופך בהמשך ליער אודם הפלאי. בקיץ נעים פה; בחורף צומחות פטריות מתחת לעצים ולפעמים יורד שלג. אני הגעתי ביום חורפי קריר, כשהגשם כבר פסק, והכרכומים הלבנים הוציאו את ראשיהם מהאדמה הרטובה ובהו. לכאן הגיעו מהמרכז מיכל (35) ואוהד (38) גיגי, הורים לכליל בן השנתיים, אחרי תקופה ארוכה של מגורים ועבודה בתל אביב. כעת הם גרים בבית עץ יפה עם חלונות גדולים, מוקף בעצי אורן. "הכרנו בתל אביב", אומרת מיכל. "היינו מטיילים כל שנה הרבה בצפון הארץ, והשאלה שעלתה כל הזמן היא למה אנחנו לא עוברים לגור בצפון".

 

השאלה גדולה: כמעט כל מי שאני אומר לו שאני גר בצפון, מתוודה בפניי שחלומו הוא לעבור לכאן. "בסוף הסכמנו בינינו לתת לזה צ'אנס", אומרת מיכל, "ולא התאכזבנו. אנחנו מאוד אוהבים את השקט ואת המרחבים. אמנם, המקום מרוחק ואין לנו באודם כל-בו, אז את הקניות אנחנו עורכים בכפר מסעדה הסמוך. היתרון הוא שעלות המחיה פה נמוכה יחסית, ואנחנו מצליחים לחסוך, כי אין פה כמות אינסופית של גירויים כמו בתל אביב. על האטרקציות שיש כאן לא צריך לשלם: כולן שייכות לטבע".

 

הכירו את היישוב אודם:

 

 

לשבור מנגנוני הגנה

 

בני הזוג גיגי עסקו בעבר בהפקת אירועים, ולפני המעבר לצפון שלחו קורות חיים לגורמים שונים באזור משום שלא רצו להגיע ללא בסיס כלכלי מינימלי. החשש היה גדול, שכן הצפון אינו משופע במשרות ובמקומות עבודה. למזלם של השניים, הם התמנו למנהלים של יער האיילים, אתר קמפינג ומשחקים שנמצא באודם. במשך השנתיים שבהן ניהלו את המקום צברו תובנות רבות, שאותן ביקשו ליישם. תחילה ארגנו טיולי עששיות באזור, ועכשיו הם עובדים על אפליקציה של טיולים לכל המשפחה שניתן יהיה להוריד לטלפון הנייד. המיזם נקרא Let's Gigi, וכדי לממן אותו, פתחו קמפיין גיוס המונים שיימשך עד 20 בינואר.

 

"האפליקציה היא משחק למשפחה שרוצה לצאת לטייל", מסבירה מיכל גיגי. "היא מציעה מסלולים בכל אזור בארץ. זה יכול להיות מסלול רגלי, מסלול רכוב – מה שרוצים. חלק מהמשחק הוא לגלות את הדרך: מורידים את המשחק, ואנחנו נהיה המדריכים שלך ונראה לך את כל הנקודות המעניינות. יש כאן טריוויה, משימות, ניווטים – כל מה שצריך".

 

השניים עובדים על האפליקציה כבר שנה, כשהם מצוידים לא רק בניסיון בתחום הטיולים אלא גם ברקע טיפולי. "לי יש ניסיון בפסיכותרפיה גופנית שמטפלת באמצעות משחק, חוויה, דמיון, תנועה והומור", אומר אוהד גיגי. "מצאתי שהטיולים שהוצאנו כאן נותנים לי אפשרות להפגיש ילדים, ולמעשה את כל בני המשפחה, עם פחדים וחששות. מתברר שהטבע שובר מנגנוני הגנה. בטיולי עששיות מספרים על היער, על החושך, על החיות ועל הכוכבים. טיול ביער חשוך הוא חוויה ראשונית לכולם".

 

הניסיון שלו בפסיכולוגיה גרם לו להכניס למשחק דמות מצוירת של מדריך טיולים בשם גיגי, שמלווה את השחקנים המטיילים, מספק להם תובנות, מחזק אותם ומעניק להם מחמאות למכביר. "הדמות הזו לקוחה מהעולם הפסיכולוגי", מסביר אוהד. "הגעתי למסקנה שבטיולים המשפחתיים ההורים יותר מדי לוקחים על עצמם את תפקיד המחנך, אז רצינו להביא גורם נוסף שהוא לא המחנך אלא כאילו חבר של הילדים, וזה גיגי".

 

בחושך, עם עששיות. "חוויה ראשונית לכולם" (צילום: איתי פוגל)
    בחושך, עם עששיות. "חוויה ראשונית לכולם"(צילום: איתי פוגל)

     

    איך לשכנע את הילדים

     

    המשחק כולל ניווט בשטח, מציאת נקודות ציון, חידות ואתגרים הקשורים למקום, צילום תמונות וסרטונים וכן חומר על האתר, על ההיסטוריה שלו ועל האוצרות הטמונים בו. "כדי להכין את הטיולים האלה אנחנו צריכים כמות אסטרונומית של ידע ומידע – גיאוגרפי, היסטורי, עובדות פיקנטיות וכו'", אומר אוהד. "אנחנו עושים את המסלולים בעצמנו לפחות פעמיים לפני שהם נכנסים למשחק".

     

    לדעתם, גם ילדים שלא ממש אוהבים לטייל בחברת המשפחה ישתכנעו לצאת לטייל עם המשחק. מדובר בנקודה כאובה שהורים רבים מתלבטים לגביה: איך לשכנע את הילדים לצאת מהבית החמים ורב המסכים כדי לטפס על ג'בלאות ולראות פרחים? "ראינו את ההתנהלות המשפחתית, כשההורים כל הזמן מנסים לשכנע את הילדים לצאת לפעילויות: זה גורר הרבה חיכוכים", אומרת מיכל. "עם האפליקציה הזו אני בטוחה שיהיה שינוי בדינמיקה המשפחתית. היא הופכת כל מסלול טיול למשחק עם המון ערך מוסף, תחרותיות בריאה, חידות מסקרנות ובעיקר זמן איכות משותף וכיפי".

     

    הם עצמם נתונים עכשיו במתח בגלל ההדסטארט, וכל מי שניהל פרויקט של מימון המונים יכול להבין אותם: הפרויקט מוגבל בזמן, וצריך להמציא הרבה תשורות שימשכו את הקהל הרחב. לתומכים של בני הזוג גיגי מובטחים כמובן טיולים, וכן אירוחים בצימרים מפנקים ברחבי הגולן, קטיף דובדבנים משפחתי ועוד אטרקציות. "הדסטארט זה רכבת הרים", אומרים השניים. "יום אחד אתה למעלה, ולמחרת למטה. אנחנו מאמינים שאם נצליח לגייס את הכסף, כבר בפסח הקרוב אפשר יהיה לצאת לטייל בעזרת המשחק".

     

     

       

      גם זוהר שמשי גר בצפון, ויש לו תחביב לא שגרתי. הקליקו על התמונה:

       

      "כרגע אני במקום שני". הקליקו על התמונה (צילום: אלכס קולומויסקי)
      "כרגע אני במקום שני". הקליקו על התמונה (צילום: אלכס קולומויסקי)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד