ריבועי ריבת חלב וביסקוויטים (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-70 יחידות
- 1/3 כוס (100 גרם) ריבת חלב
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
- 300 גרם ביסקוויטים פתי בר, מפוררים
לציפוי
- 75 גרם שוקולד חלב + כפית שמן
- 1 כף ריבת חלב + כפית מים
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את ריבת החלב והשמנת המתוקה. מוסיפים את פירורי הביסקוויטים ומערבבים לתערובת אחידה. משטחים בתבנית אינגליש קייק בגובה אחיד.
- מניחים בקערית את השוקולד וכפית השמן וממסים במיקרוגל. מערבבים לקרם חלק ויוצקים לתבנית (אם השוקולד מתקשה, מוסיפים כמה כפות מים רותחים ומערבבים).
- מערבבים את ריבת החלב עם המים ומפזרים בכמה מקומות על ציפוי השוקולד. בעזרת קיסם או מזלג יוצרים דוגמאות עדינות.
- מכסים ומכניסים למקפיא למשך כשעה, להתייצבות. מוציאים וחותכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. שומרים בקופסה אטומה במקרר או במקפיא.
>> ויש גם ממתקי שוקולד קרמיים קלים להכנה שנשמרים שבועות במקפיא. לחצו על התמונה
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...