מוקפצת וירוקה: שלושה מתכונים מהירים עם שעועית לגיוון הארוחות

כל מה שצריך זה מחבת חמה וכמה דקות של עבודה, ויש לכם תוספת מעולה של שעועית ירוקה - עם חמוציות ואגוזים, פלפלים וטימין, או עגבניות, שום ובזיליקום

אפרת סיאצ'יפורסם: 13.11.18 10:29
שעועית ירוקה מוקפצת עם חמוציות ואגוזים (צילום: אפרת סיאצ'י)
שעועית ירוקה מוקפצת עם חמוציות ואגוזים (צילום: אפרת סיאצ'י)

שעועית ירוקה מוקפצת עם חמוציות ואגוזים

 

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 1 כף שמן זית
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 400 גרם שעועית ירוקה עדינה מוקפאת
  • 1/3 כוס (50 גרם) חמוציות
  • 3 כפות מים
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/3 כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס (35 גרם) אגוזי מלך

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה על אש בינונית-נמוכה ומטגנים את השום כחצי דקה (יש להשגיח שלא יישרף).
  2. מוסיפים את השעועית הירוקה ומקפיצים על אש בינונית במשך כ-7 דקות, תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט האגוזים. מערבבים ומבשלים במשך 10-8 דקות.
  4. מוסיפים את אגוזי המלך, מערבבים ומבשלים כדקה נוספת. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. מגישים חם או פושר.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

שעועית ירוקה מוקפצת עם פלפל אדום

 

שעועית ירוקה מוקפצת עם פלפל אדום (צילום: אפרת סיאצ'י)
    שעועית ירוקה מוקפצת עם פלפל אדום(צילום: אפרת סיאצ'י)

     

    מרכיבים

    • 400 גרם (1/2 חבילה) שעועית ירוקה חתוכה קפואה
    • 2 כפות שמן זית
    • 1/2 פלפל אדום גדול, קצוץ
    • 4 שיני שום פרוסות דק
    • 2-1 כפות עלי טימין
    • 1 כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים) בטעם ירקות או עוף
    • 1/2 כפית כמון
    • מלח
    • פלפל שחור טחון

     

    אופן ההכנה

    1. מפשירים את השעועית 10-5 דקות בטמפרטורת החדר.
    2. מחממים את השמן במחבת גדולה או בווק על אש בינונית. מוסיפים את הפלפל ומטגנים כ-3 דקות, תוך הקפצה או ערבוב. מוסיפים את השום ומקפיצים דקה נוספת.
    3. מוסיפים למחבת את שאר המרכיבים ומבשלים כ-10 דקות, תוך הקפצה או ערבוב מדי פעם, עד שהשעועית מוכנה. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים בזמן הבישול.

     

     

    שעועית ירוקה מוקפצת עם עגבניות שרי, שום ובזיליקום

     

    שעועית ירוקה מוקפצת עם עגבניות שרי, שום ובזיליקום (צילום: אפרת סיאצ'י)
      שעועית ירוקה מוקפצת עם עגבניות שרי, שום ובזיליקום(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      4 מנות

        

      • 4-3 כפות שמן זית
      • 20 עגבניות שרי חצויות (מומלץ בכמה צבעים)
      • 2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה מוקפאת, מופשרת מעט
      • 3 שיני שום קצוצות
      • 1 כף מלאה עלי תימין
      • 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים גס או 1/2 כפית בזיליקום מיובש
      • 1 כף סילאן
      • 1/2 כפית מלח
      • קמצוץ פלפל שחור טחון

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את עגבניות השרי במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהן מתרככות מעט.
      2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם.

       

       

       

      ויש גם סלט פטריות חמות עם פלפלים שמוכן בצ'יק צ'ק. לחצו על התמונה

       

        (צילום: אפרת סיאצ'י)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

      מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

      ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...