קינוח עם סבלנות: ממתקי שוקולד
קרמיים שנשמרים שבועות במקפיא

טוב שיהיה בפריזר: טליה הדר מגישה קינוחי ביס קטנטנים ומושחתים שתכינו בקלי קלות, ותשלפו כשיצוצו אורחים - או כשתהיו חייבים משהו מתוק ומיד

טליה הדר

|

05.09.17 | 18:39

  (צילום: טליה הדר)

מרכיבים

30-20 שוקולדים קטנים

 

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כפית אבקת קפה נמס
  • 3 כפות ליקר קוקוס או רום
  • 4 עוגיות (אני השתמשתי ב"לוטוס"), מפוררות

 

לקישוט
  • עוגייה מפוררת או "נשיקת" מרנג לבנה מפוררת - או גם וגם

 

כלים מיוחדים
  • תבנית סיליקון עם שקעים קטנטנים (אפשר להשתמש גם בתבנית קרח מסיליקון)

 

אופן ההכנה

  1. שמים את השמנת בסיר ומביאים לסף רתיחה. מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי ומתקבל קרם חלק.
  2. מוסיפים את הקפה, הליקר ופירורי העוגיות ומערבבים.
  3. יוצקים את הקרם לתבנית השקעים ומעטרים כל יחידה בפירורי עוגייה או מרנג.
  4. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל-5 שעות לפחות (ועד לחודש).
  5. ההגשה: מחלצים את השוקולדים מהתבנית, מסדרים בצלחת ומגישים מיד, לפני שהם מתרככים.

 

שדרוג 1: קרם קוקוס

כדי להפוך את השוקולדים לקינוח של ממש אפשר להגיש אותם עם הקרם הפשוט הזה:

 

שמים פחית של קרם קוקוס במקרר ל-24 שעות לפחות. פותחים אותה (בלי לערבב!), נוטלים כמה כפות מהקרם הסמיך שהצטבר בחלק העליון שלה ומערבבים עם כף אבקת סוכר. שמים כף מהקרם בקערית הגשה קטנה, מפזרים פירורי עוגיות או מרנג ומניחים את השוקולד במרכז.

 

שדרוג 2: קרם לוטוס-קפה

אפשר לצרף את הקרם הזה לשוקולד בנוסף לקרם הקוקוס, או בנפרד:

 

ממיסים 1/2 כפית אבקת קפה נמס בכף-שתיים של מים חמים. מעבירים לקערית ומערבבים בעזרת מזלג עם 2 כפות גדושות של ממרח "לוטוס" וכף-שתיים של שמנת או חלב. מעבירים את הקרם לשקית זילוף. שמים את השוקולדים בקעריות קטנות (אפשר על מצע של קרם הקוקוס) ומזלפים עליהם את קרם ה"לוטוס".

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג