באחד השיעורים שניקול ווליצקי העבירה, הוצגה לה על ידי אחת המשתתפות שאלה מעניינת: "תגידי, ההורים שלך יודעים שזה מה שאת עושה?" ווליצקי, שהעלתה על דעתה שהשאלה הזו תגיע פעם, ענתה בביטחון: "ברור, והם מאוד גאים בי". גאוותם של הוריה היא על העובדה שבתם מלמדת את הריקוד הפרובוקטיבי, שמבוסס על תנועת האגן ושנעשה אופנתי מאוד בשנים האחרונות - הטוורקינג. "הוא פרץ לחיינו כשמיילי סיירוס הציגה אותו באחד הקליפים שלה", אומרת ווליצקי. "מכיוון שהיא לבנה, זה לא הסתדר למבקרים בראש. ברגע שסיירוס התחילה להופיע ולהקפיץ את הישבן, התחיל הבאז הגדול, ויותר ויותר זמרות וראפריות התחילו לעשות את זה בעקבותיה. משם זה רק גדל".
>> תאהבו אותנו גם בפייסבוק
עוד בערוץ אנשים:
- המכתב העצוב של אלביס פרסלי, שבו הוא ביקש עזרה מאלוהים
מתברר שזה גדל עד כדי כך שלפני שלוש שנים נכנס המושג "טוורקינג" למילון אוקספורד היוקרתי. האחראים על המילון הגדירו אותו כ"ריקוד בעל מאפיינים סקסיים פרובוקטיביים, תוך שימוש בתנועות תחיבה של האגן והירכיים בעוד הרוקד נמצא בתנוחה כפופה ושפופה". ווליצקי, מצידה, לא מבינה על מה הם מדברים. סקסיים? פרובוקטיביים? "אני לא מרגישה שאני מלמדת מיניות, גם שאני עם הרגליים פשוקות ומקפיצה את הישבן", היא אומרת.
לא מעט אנשים יגידו שזה מיני.
"אני והתלמידות שלי לא מרגישות ככה. זה קודם כל ספורט לכל דבר ועניין. זה עובד על כל שריר בגוף: ידיים, רגליים, בטן וכמובן טוסיק - הכל משתתף".
כך עשתה את זה מיילי סיירוס:
וכך עושה זאת ניקול ווליצקי:
פתאום דיכאון
ווליצקי (26) גדלה בכפר סבא לזוג הורים רופאי שיניים שעלו מדרום אמריקה, ויש לה שתי אחיות גדולות. השורשים הלטיניים ואהבת המשפחה לריקוד גרמו לה לצאת במחול כבר בגיל חמש - ולא להפסיק עד היום. את תנועת האגן שהוגדרה לימים כ"טוורק" גילתה בנעוריה דרך קליפים, ומיד אימצה אותה. "הייתי עושה את זה הרבה לפני שזה נעשה מוכר", היא אומרת. "המורים והבנות בקבוצת הריקוד שבה השתתפתי היו מסתכלים עליי ושואלים: 'מה את עושה?' היו קוראים לי 'סוטה' וצוחקים עליי".
אחרי שירות צבאי בחיל האוויר היא טסה לארצות הברית. תחילה השתתפה במחנה קיץ של הסוכנות היהודית ולאחר מכן עסקה בעבודות מזדמנות. רגע לפני שנסעה לנסות את מזלה כרקדנית בהוליווד, לקתה בדיכאון קליני. "זה הגיע משום מקום. באותו זמן היה לי בן זוג אמריקאי שקיבל מולי התקף אפילפטי והעיר אצלי פחד שלא הכרתי. עד היום אני לא מבינה לעומק מה קרה בתקופה הזו. חזרתי לארץ, ובמשך חצי שנה לא זזתי מהמיטה. הייתי משותקת. הלכתי לפסיכולוגית, עברתי דיקור סיני ורפלקסולוגיה; אפילו עשיתי סי-טי ראש. תופעות הלוואי מהתרופות שנתנו לי הכניסו אותי לדיכאון עוד יותר עמוק".
באותה תקופה היא לא רקדה, לא נהגה, ואפילו לאוטובוס פחדה לעלות שמא תקבל התקף חרדה. שלוש פעמים בשבוע הייתה הולכת לפסיכולוגית וחוזרת הביתה. "התחלתי לחשוב שזהו, שככה החיים שלי ייראו". בתום טיפול ממושך שוכנעה על ידי הפסיכולוגית לחזור ולסיים את מה שהתחילה - להגשים את החלום להיות רקדנית בהוליווד. היא חזרה ללוס אנג'לס, שכרה דירה ונרשמה לבית ספר לריקוד. אחרי שנה של לימודים אינטנסיביים הבינה שלמתחרותיה בנות ה-16 וה-17 יש סיכוי גבוה יותר להצליח בשל גילן ויכולתן. היא הרגישה שזה לא מקומה ועברה ללמוד במשך שנתיים וחצי בסטודיו שהתמקד בטוורקינג. אחר כך חזרה לארץ, החלה ללמוד במכון וינגייט ובמקביל לימדה טוורקינג בסטודיו למחול של אחותה ברעננה. בשלב הבא התיידדה עם כמה מאושיות האינסטגרם המקומיות – בהן אנה זק, קים אזולאי ודניאל וינברג – וצילמה איתן סרטונים שבהם הן רקדו יחד טוורקינג. "מספר העוקבים שלי עלה מיד", היא נזכרת, "והתחלתי לקבל בקשות להעביר סדנאות ושיעורים. התחלתי בקטן, ולאט-לאט הכירו אותי". כשכבר נעשתה אושיית רשת בזכות עצמה, הוזמנה להשתתף בקליפים של זמרים ידועים, בהם דודו אהרון, קובי פרץ ועדי ביטי:
שייקחו את זה קליל
בשנה האחרונה ניתן היה לראות אותה גם בתוכניות הריאליטי "ישראל גוט טאלנט" ו"דייט ראשון", והיא מודעת לכך שהתקבלה אליהן בגלל הפרובוקטיביות שמאפיינת את דמותה. עם זאת, היא כבר לא מתרגשת מהביקורות. "אני מקבלת בפייסבוק ובאינסטגרם הרבה תגובות כמו 'לאן הגענו?', 'איזו זנות!', 'איך היא לא מתביישת?' אמא שלי עוקבת אחרי מי שכותב לי ככה, ותמיד אומרת לי: 'אל תדאגי, האנשים האלה יושבים במשרד משמונה בבוקר עד חמש אחר הצהריים, ומשעמם להם'. אז נכון, יש אנשים מגעילים, אבל אי אפשר לתת לזה לעצור אותך. אני מסכימה שהריקוד הזה פרובוקטיבי, אבל ביום-יום שלי אני לא בחורה פרובוקטיבית. אני לא מתלבשת פרובוקטיבי ולא מושכת אש. גם ההורים שלי רואים בטוורקינג רק סגנון ריקוד. הרי מה ההבדל בין זה לבין ריקודי בטן או סלסה? בעבר גם ריקוד על עמוד נחשב למשהו זנותי, והיום זה מאוד מקובל. אני מאמינה שככה יהיה גם עם הטוורקינג".
לדבריה, לפני שהיא מעלה סרטון חדש לרשתות החברתיות (ראו דוגמה למעלה), בני משפחתה צופים בו ומוודאים שהוא אינו חורג מגבולות הטעם הטוב: הסרטון מועלה לקבוצת הווטסאפ המשפחתית ומופץ רק אם הוא מקבל אישור. "אני רוצה שאנשים יידעו שאני גם בחורה חיננית ומצחיקה, לא רק עושה טוורקינג. הסרטונים שלי חושניים במידה, אבל הם לא פורנו רך. אני רוצה שייקחו את זה קליל".
ועדיין, יש כאלה שלוקחים את זה קשה.
"אז הם לא מתאימים לי. בנות שבאות לשיעורים שלי רוצות ללמוד ולהתחזק. הן לומדות ספורט, עיצוב גוף, ביטחון עצמי, נשיות".
עכשיו היא רוצה לשמש סמל להעצמה נשית, לחיזוק הביטחון העצמי ולאהבת הגוף, כל גוף. "המטרה שלי היא שבנות מכל הסוגים, כולל שמנמנות ואנורקטיות, יבואו אליי וילמדו לאהוב את עצמן כמו שהן", היא אומרת.
נטע ברזילי – ניקול ווליצקי בעקבותייך.
______________________________________________________
הריקודים שהיא רוקדת, שונים לגמרי. הקליקו על התמונה: