כל הדברים הטובים ביחד: עוגה בחושה עם אגוזים, קוקוס ושוקולד

עוגה פרווה קלה להכנה ומהירה שמבטיחה שתקבלו בכל ביס המון דברים טעימים. כדאי להכין כמות כפולה, כי היא תיגמר בצ'יק-צ'ק!

אפרת סיאצ'יפורסם: 21.12.17 21:10
עוגה בחושה עם אגוזים, קוקוס ושוקולד (צילום: אפרת סיאצ'י)
עוגה בחושה עם אגוזים, קוקוס ושוקולד (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק

 

  • 3 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מיץ תפוזים או מים
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
  • 2/3 כוס (60 גרם) אגוזי מלך טחונים
  • 100 גרם שוקולד מריר, מגורר בפומפייה גסה
  • לציפוי (לא חובה): 100 גרם שוקולד מריר, 2 כפות שמן, 2 כפות מים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבניות.
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות. מוסיפים את השמן, הווניל ומיץ התפוזים ומקציפים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  3. מערבבים בנפרד את הקמח עם אבקת האפייה, מוסיפים לבלילה ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  4. מוסיפים את הקוקוס, האגוזים והשוקולד, ומערבבים בכף רק עד שהם נטמעים בעיסה.
  5. יוצקים את העיסה לתבניות ואופים 35-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.
  6. הציפוי: שמים בקערה את כל מרכיביו וממיסים במיקרוגל או בסיר לקרם אחיד. יוצקים על העוגות בעודן חמות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...