עוף בלימון ושום עם תפוחי אדמה (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
4 מנות
- 8 שוקי עוף (או נתח אחר שמעדיפים)
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לפלחים קטנים
- 1 לימון, חתוך ל-8 פלחים (עם הקליפה)
- 5-4 ענפי תימין
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כף דבש
- 3 שיני שום, כתושות
- 1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת או כף פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
- 1/2 כפית מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב.
- מסדרים את העוף ותפוחי האדמה בתבנית ויוצקים עליהם את הרוטב.
- מניחים מעל את פלחי הלימון וענפי התימין ואופים שעה ורבע עד שעה וחצי.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות
_________________________________________________________________________
רעיון נוסף לארוחה מהירה בסיר אחד: פתיתים עם בשר. לחצו על התמונה למתכון
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...