ארוחה שלמה בתבנית אחת: עוף בלימון ושום עם תפוחי אדמה

בימים כאלה, כשהחורף משחק מחבואים, כבר בא משהו מחמם – אבל שלא יהיה כבד מדי. וזה בדיוק מה שהמנה הזאת יודעת לעשות, בזכות הרוטב החמצמץ

אפרת סיאצ'יפורסם: 03.12.17 10:05
עוף בלימון ושום עם תפוחי אדמה (צילום: אפרת סיאצ'י)
עוף בלימון ושום עם תפוחי אדמה (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 8 שוקי עוף (או נתח אחר שמעדיפים)
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לפלחים קטנים
  • 1 לימון, חתוך ל-8 פלחים (עם הקליפה)
  • 5-4 ענפי תימין

 

לרוטב

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף דבש
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת או כף פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • 1/2 כפית מלח, פלפל שחור גרוס

 

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב.
  3. מסדרים את העוף ותפוחי האדמה בתבנית ויוצקים עליהם את הרוטב.
  4. מניחים מעל את פלחי הלימון וענפי התימין ואופים שעה ורבע עד שעה וחצי.

 

_________________________________________________________________________

 

רעיון נוסף לארוחה מהירה בסיר אחד: פתיתים עם בשר. לחצו על התמונה למתכון

 

  (צילום: אפרת סיאצ'י)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...