אורז מלא עם עדשים וירקות צבעוניים (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
4-3 מנות
- 1 כוס (200 גרם) אורז מלא
- 1/3 כוס (70 גרם) עדשים שחורות
- 2 כפות שמן
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
- 1 פלפל אדום קטן, חתוך לקוביות קטנות
- 1/3 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית גדושה מלח
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
- 1/4 2 כוסות (540 מ"ל) מים רותחים
אופן ההכנה
- משרים את האורז והעדשים במים במשך חצי שעה. מסננים.
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להפוך לשקוף. מוסיפים את השום, הגזר והפלפל ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-5 דקות.
- מוסיפים את האורז, העדשים והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.
- מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים 40 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות
_________________________________________________________________________
עוד משהו בריא וטעים: 3 קציצות קינואה אפויות - עם כרובית, סלק או קישואים. לחצו על התמונה
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...