מעצבת האופנה הבריטית סטלה מקרטני ודאי מכירה מקרוב את הטפטוף הלונדוני הבלתי פוסק שהופך כל יום ליום שיער רע. בשבוע האופנה שהתקיים בפריז בחודש שעברה שלחה מקרטני למסלול דוגמנית עטופה במטפחת ראש צבעונית, מעיל קווילט ומכנסיים משובצים – מראה שהזכיר יותר מכל את המלכה אליזבת השנייה, שבשל מזג האוויר הגשום באנגליה נוהגת לכסות את שיערה המטופח במטפחות משי.
עוד בערוץ האופנה
- עקבו אחרינו באינסטגרם
- COS בישראל: בדקנו את הבגדים ואת המחירים
- ג'ארד לטו: "להיות גבר זה לא דבר חד משמעי"
- האמא של הדוגמניות: יולנדה חדיד בתוכנית ריאליטי חדשה
זה היה יכול להיחשב לקוריוז אופנתי, אלמלא בחרו בתי אופנה רבים לכסות את ראשיהן של הדוגמניות במטפחות בתצוגות האופנה. המגמה שהחלה בעונות האחרונות אצל מעצבים בריטיים כמו כריסטופר קיין ומרי קטרנצו, תמשיך הקיץ ובחורף הבא עם בתי אופנה כמו בלנסיאגה, גוצ'י, סטלה ג'ין, MSGM ומוסקינו.
אימוץ המראה ה"סבתאי" משתלב בחיפוש אחר אסתטיקה חדשה של מעצבים כמו אלסנדרו מיקלה מגוצ'י ודמנה ווסאליה מבלנסיאגה, המחברים בהצלחה בין סגנון רטרו לאופנת רחוב עכשווית ובועטת. מהמסלולים עבר הטרנד מיד אל חובבות האופנה המפורסמות, שיצרו לו גרסאות משלהן. ריהאנה, למשל, קשרה מטפחת ראש מעל כובע מצחייה של המותג הניו יורקי Supreme, בעוד אלישיה קיז הגיעה לשבוע האופנה בפריז כשלראשה מטפחת שנקשרה בהשראה אפריקאית.
מטפחות הראש לא שמורות העונה רק לנשים, והן מופיעות בקמפיין אביב-קיץ 2017 לקו הגברים של המותג הספרדי Loewe, כמו גם אצל המעצב וולטר ואן בירנדונק, שיצר מהן מעין כיסוי פנים וראש לגברים.
לצד ההיבט ההיפסטרי והצבעוני, אי אפשר להפריד את טרנד המטפחות מהנראות הגוברת של חיג'אבים באופנה – מהדוגמנית המוסלמית חלימה עדן על המסלולים של קניה ווסט, מקס מרה ואלברטה פרטי, ועד התצוגות של המעצבת המוסלמית אניסה הסיבואן בשבוע האופנה בניו יורק; מבלוגים המוקדשים לנושא ועד קולקציות ייעודיות לנשים מוסלמיות שיוצרות חברות אופנה דוגמת יוניקלו.
על אלה אפשר להוסיף את שער הגיליון הראשון של מגזין "ווג ערבייה" בכיכובה של ג'יג'י חדיד כשראשה מכוסה בסוג של צעיף עם חור לעיניים, ותצלום שפרסמה לאחרונה לינדזי לוהן כשהכריזה על קו אופנה חדש בעיצובה, שבו ראשה מכוסה במטפחת ראש מסתורית.
האם עולם האופנה צועד לעבר מראה צנוע וחסוד? יש להניח שלא, בעיקר כי חלק מהמותגים חובבי המטפחות לא חוששים ליצור במקביל פריטי לבוש חושפניים. עם זאת, המטפחות מצביעות על החיזור המתמשך של המעצבים אחר נשים דתיות (יהודיות ומוסלמיות), שנחשבות לכוח קנייה חדש ואטרקטיבי. מעניין יהיה לראות מי יאמץ ראשון את מטפחות הראש בקשירת "סבתא" ברחובות – הפאשניסטות הצעירות, או נשים אורתודוכסיות שלרוב מעדיפות סגנון אלגנטי יותר.
______________________________________________________
ומי המעצבת הדתייה שמצליחה גם בקרב נשים מוסלמיות?