המרכיבים (6 מאפינס, 129 קלוריות ליחידה)

  • 400 גרם תרד טרי
  • 3 כפות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 ביצים
  • 250 גרם גבינת טבורוג 5%
  • 125 גרם גבינה לבנה 5%
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. חולטים את עלי התרד במים רותחים במשך 2 דקות. מסננים, שוטפים במים קרים, מייבשים וחותכים גס.
  3. מערבבים בקערה את הקמח ואבקת האפייה. טורפים בקערה נפרדת את הביצים והגבינות.
  4. מוסיפים לבלילת הביצים והגבינות את עלי התרד ואת הקמח, ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  5. משמנים קלות תבנית שקעים (רצוי להשתמש בתרסיס שמן) ויוצקים לתוכה את הבלילה (היא צריכה להגיע עד ל-3/4 מגובה השקעים).
  6. אופים 40-30 דקות, עד שהמאפינס תופחים ומזהיבים.

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים