המרכיבים (6 מאפינס, 129 קלוריות ליחידה)
- 400 גרם תרד טרי
- 3 כפות קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 ביצים
- 250 גרם גבינת טבורוג 5%
- 125 גרם גבינה לבנה 5%
- מלח
- פלפל שחור טחון
ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חולטים את עלי התרד במים רותחים במשך 2 דקות. מסננים, שוטפים במים קרים, מייבשים וחותכים גס.
- מערבבים בקערה את הקמח ואבקת האפייה. טורפים בקערה נפרדת את הביצים והגבינות.
- מוסיפים לבלילת הביצים והגבינות את עלי התרד ואת הקמח, ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- משמנים קלות תבנית שקעים (רצוי להשתמש בתרסיס שמן) ויוצקים לתוכה את הבלילה (היא צריכה להגיע עד ל-3/4 מגובה השקעים).
- אופים 40-30 דקות, עד שהמאפינס תופחים ומזהיבים.
- נטע-חן ליבנה
היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים