מאת גילי פינצ'וק
במקום ליטול תרופות כימיות, ובמיוחד במקום לשבת אכולי חרדות, לפניכם עצות מועילות לתזונה נכונה ומפיגת מתחים:
ויטמין B. לתזונה היומיומית הוסיפו מזונות המכילים ויטמיני B, החיוניים לשמירה על בריאות מערכות הגוף בכלל, ומערכת העצבים בפרט. מזונות עשירים בוויטמין B:
  • דגנים מלאים כמו אורז מלא, שיבולת שועל, קינואה וגריסים.
  • קטניות כמו עדשים ושעועית.
  • ירקות סלק וקייל.
  • פירות כמו תפוחים, בננה, אבוקדו, אננס, פפאיה ומלון.
ירקות ופירות. כדאי להגביר צריכת ירקות ופירות, העשירים בויטמינים ומינרלים חיוניים, ומהווים מקור לנוגדי חמצון ולפעילות תקינה של מערכות הגוף. למשל, אננס, בננה, שזיפים ואבוקדו. ירקות ופירות אלו עשירים בנוירוטרנסמיטרים, מוליכים עצביים שהם למעשה שליחים כימיים של המוח‏, מאפשרים העברת מסרים בין תאי העצב במערכת העצבים.
חומצות שומן. כדאי להוסיף לתזונה מזונות כמו בננה ומיני אגוזים, העשירים בחומצות שומן, שחשובות לשלמות ותקינות תאי הגוף ולתפקוד תקין של מערכת העצבים. חומצות כאלו מצויות במזונות מן הטבע: שקדים, זרעים ושמן זית. אגוזים, שקדים וזרעים רצוי לצרוך בצורתם הטבעית (ללא קלייה), משום שקלייתם גורמת לחמצון ולהרס החומרים החיוניים.
ממריצים. צריכת יתר של ממריצים כגון קפאין בתה, קפה ומשקאות קלים מגבירה את הפרשת ההורמון קורטיזול, ועלולה לגרום או להחמיר מצבי חרדה.
משקאות אלכוהוליים. אלכוהול עלול להפחית את רמות הסוכר בדם, לפגוע באיכות השינה ולמנוע ספיגה של ויטמיני B (בעיקר B6, B1 וחומצה פולית) אשר חיוניים לתפקוד תקין של מערכות הגוף בכלל ומערכת העצבים בפרט.
פחמימות פשוטות. צריכת פחמימות פשוטות כמו אלו הנמצאות בסוכר, קמח לבן, עוגות ועוגיות, גורמת לעלייה וירידה מהירה ברמת הסוכר בדם. זו מביאה לשחרור של הורמונים כגון אדרנלין ונור-אדרנלין, אשר ממריצים את מערכת העצבים הסימפתטית וגורמים לחוסר איזון עצבי.
עצות טובות לדרך. מומלץ להימנע ממזונות אלרגניים כמו תירס, חיטה, חלב ומוצריו, בוטנים, חומרים משמרים וצבעי מאכל. בנוסף, כדאי להימנע ממזונות תעשייתיים, מעובדים ומשומרים המכילים צבעי מאכל וחומרי טעם וריח אשר מחלישים את תפקוד מערכות הגוף.

טיפים להכנת משקה "סמודי" ביתי

כדאי להכין בבית משקאות אנרגטיים, מרעננים ומרוממי מצב רוח, במרקם smoothies. כל מה שצריך הוא:
  • מכשיר חשמלי לטחינה (בלנדר). מג'ימיקס או מיקסר מוט יכולים לעזור, אך לא יפיקו את אותו המרקם והתוצאה.
  • קרח כתוש. אם אין, השתמשו במכשיר לריסוק קרח או במגבת ופטיש שניצלים. מניחים 6-5 קוביות קרח במרכז מגבת נקייה, עוטפים את הקוביות במגבת ומכים בעזרת פטיש השניצלים או חפץ כהה אחר על משטח העבודה. מתקבל קרח כתוש נפלא.
  • מגוון פירות או ירקות קרים מאוד מהמקרר. אם ברצונכם להשתמש בבננות יש להקפיא אותן מראש.
  • יוגורט רגיל. רצוי 2% שומן, מומלץ להכניס למקפיא חצי שעה לפני ההכנה.
  • חשוב מאד שכל הנוזלים הנוספים שתרצו במשקה יהיו קרים, כדי לשמור על מרקם המשקה. למשל: מים, מיץ תפוחים או תפוזים. עדיף להשתמש במיצים טבעיים בלבד אשר נסחטים קרוב ככל האפשר למועד הצריכה.
  • המתקת המשקה. במידה ורוצים להמתיק את המשקה, מומלץ שלא להשתמש בסוכר : סוכר לא נמס במשקה קר, ויוצר מרקם לא נעים, ובנוסף סוכר לבן הוא לא מומלץ מבחינת ערכים תזונתיים. במקום סוכר ניתן להשתמש בדבש, סילאן, סירופ אגבה או סטיביה. תוספת של תמר מגולען או מספר ענבים תמיד יכולה לעזור במידה וחסרה מתיקות במשקה.
  • כוסות. עדיף להשתמש בכוסות מבודדות ככל האפשר, על מנת ליהנות ממרקם המשקה זמן רב יותר.

שילובים מוצלחים למשקאות מרגיעים

  • יוגורט עם בננה, דבש וגרנולה – מכיל מגנזיום, סידן וסיבים תזונתיים.
  • מיץ תפוזים עם אננס, עשב חיטה ונענע – מכיל סידן ונוגדי חמצון.
  • יוגורט עם אננס, מנגו וסורבה פסיפלורה – מכיל ויטמין C וסידן.
  • גילי פינצ'וק הוא נטורופת רשת משקאות הבריאות re:bar