המרכיבים (4 מנות)

  • 400 גרם קינואה יבשה
  • 200 גרם אפונת שלג
  • 2 זוקיני, חתוכים לחצאים ולמקלות
  • 2 פלפלים צהובים חתוכים לטבעות בעובי 1 ס"מ
  • 1 פלפל אדום חתוך לטבעות בעובי ‭1/2‬ ס"מ
  • 3־4 פלפלים ירוקים חריפים קטנים
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

ההכנה

‭.1‬ שמים את הקינואה בסיר בינוני, מוסיפים שלוש כוסות ושליש מים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהמים נספגים בקינואה. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.

‭.2‬ מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

‭.3‬ ממלאים סיר בינוני בליטר מים, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אפונת השלג, מבשלים דקה, מסננים ושוטפים מיד במים קרים. מניחים בצד.

‭.4‬ שמים את מקלות הזוקיני בתבנית, מוסיפים את שני סוגי הפלפלים, שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל ואופים כ-10 דקות, מוסיפים גם את האפונה ואופים עוד 3 דקות. מוציאים מהתנור, מעבירים לקערת הגשה עם הנוזלים שבתבנית, מוסיפים את הקינואה, זורים את הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומגישים חם.

  • אפשר לשמור במקרר בכלי סגור עד 3 ימים.

מתכוני קינואה | סלט קינואה בטעם פלאפל | עוגת קינואה ותבלינים