המרכיבים (4 מנות)
- 400 גרם קינואה יבשה
- 200 גרם אפונת שלג
- 2 זוקיני, חתוכים לחצאים ולמקלות
- 2 פלפלים צהובים חתוכים לטבעות בעובי 1 ס"מ
- 1 פלפל אדום חתוך לטבעות בעובי 1/2 ס"מ
- 3־4 פלפלים ירוקים חריפים קטנים
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מלח, פלפל שחור
- 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
ההכנה
.1 שמים את הקינואה בסיר בינוני, מוסיפים שלוש כוסות ושליש מים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהמים נספגים בקינואה. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
.2 מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
.3 ממלאים סיר בינוני בליטר מים, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אפונת השלג, מבשלים דקה, מסננים ושוטפים מיד במים קרים. מניחים בצד.
.4 שמים את מקלות הזוקיני בתבנית, מוסיפים את שני סוגי הפלפלים, שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל ואופים כ-10 דקות, מוסיפים גם את האפונה ואופים עוד 3 דקות. מוציאים מהתנור, מעבירים לקערת הגשה עם הנוזלים שבתבנית, מוסיפים את הקינואה, זורים את הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומגישים חם.
- אפשר לשמור במקרר בכלי סגור עד 3 ימים.
מתכוני קינואה | סלט קינואה בטעם פלאפל | עוגת קינואה ותבלינים