המרכיבים (2 מנות)
- 1 ק"ג עגבניות בשלות, קלופות
- 1 כף שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר דק
- 3־4 שיני שום, קלופות וכתושות
- 6 זרעוני כוסברה
- כ1/2- כפית סוכר (לפי מידת חמיצות העגבניות)
- מלח ים, פלפל שחור גרוס
- 1 כף עלי כוסברה קצוצים
אפשרות להגשה
- גבינה מגוררת
ההכנה
.1 קילוף העגבניות: מניחים את העגבניות בסיר, יוצקים עליהן מים רותחים עד כדי כיסוי, מכסים את הסיר ומשהים 5 דקות. מסננים את העגבניות ושוטפים תחת זרם מים קרים. קולפים ומסירים את העוקץ.
.2 המרק: חותכים את העגבניות לרבעים, מניחים בסיר, מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-30 דקות, על להבה נמוכה, ובמהלכן מערבבים את המרק מפעם לפעם ומועכים קצת את העגבניות בעזרת כף, טועמים ומוסיפים מעט מים וסוכר לפי הצורך. .3 מגישים חם, אפשר עם גבינה מגוררת.
מרק עגבניות וגריסים במרקם שמנתי ללא שמנת | מרקים דיאטטיים | מרקים בריאים