המרכיבים (2 מנות)

 

  • 1 ק"ג עגבניות בשלות, קלופות
  • 1 כף שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר דק
  • 3־4 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 6 זרעוני כוסברה
  • כ‭1/2-‬ כפית סוכר (לפי מידת חמיצות העגבניות)
  • מלח ים, פלפל שחור גרוס
  • 1 כף עלי כוסברה קצוצים

 

אפשרות להגשה

 

  • גבינה מגוררת

 

ההכנה

 

‭.1‬ קילוף העגבניות: מניחים את העגבניות בסיר, יוצקים עליהן מים רותחים עד כדי כיסוי, מכסים את הסיר ומשהים 5 דקות. מסננים את העגבניות ושוטפים תחת זרם מים קרים. קולפים ומסירים את העוקץ.

 

‭.2‬ המרק: חותכים את העגבניות לרבעים, מניחים בסיר, מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-30 דקות, על להבה נמוכה, ובמהלכן מערבבים את המרק מפעם לפעם ומועכים קצת את העגבניות בעזרת כף, טועמים ומוסיפים מעט מים וסוכר לפי הצורך. ‭.3‬ מגישים חם, אפשר עם גבינה מגוררת.

 

מרק עגבניות וגריסים במרקם שמנתי ללא שמנת מרקים דיאטטיים מרקים בריאים