כל מי שעוסק בתחום התזונה הבריאה יגיד לכם את זה, וכל מי שאי פעם ניסה לרדת במשקל יודע את זה: צריכת ירקות מרובה מסייעת לשמירה על אורח חיים בריא, ותסייע לתהליך של ירידה במשקל. ירקות עשירים במינרלים, ויטמינים ומים, הם בעלי ערך קלורי נמוך, ודלים בשומן ובסוכר. בנוסף לכל אלה, הרי שבשל תכולת הסיבים הגבוהה שלהם הם תורמים לשובע ולעיכול תקין.

הבעיה, כרגיל, היא בגיוון: כמה כבר אפשר להכין ולאכול סלט ירקות פשוט? לפניכם שלושה מתכונים קלילים ומגוונים עד 400 קלוריות – כל אחד עם ירק מרכזי אחר ויתרונות טעם ובריאות משלו.

עוד רעיונות ומתכונים לסלטים דיאטטים בערוץ דיאטה

>> טיפים להכנת סלט טעים ודיאטטי

>> איך לשדרג סלט במינימום קלוריות

>> 5 סלטים צבעוניים ובריאים

סלט טורקי פסטורלי

סלט צבעוני זה יסייע לשמירה על המערכת החיסונית והגנת הגוף מפני מחלות, כשלכל צבע התמחות משלו: הצבע האדום (המיוצג על-ידי העגבניה) מסייע להילחם בסרטן ובמחלות לב. הצבע הירוק (מלפפונים, פלפל, פטרוזיליה, בצל ירוק) מסייע לשמור על ראייה תקינה, ומחזק את העצמות. ולבסוף, הצבע הסגול (צנונית) מאט תהליכי הזדקנות.

המרכיבים (ל-4 מנות/ 305 קלוריות לכל הסלט)

  • 2 עגבניות
  • 2 מלפפונים בקליפתם
  • 1 פלפל ירוק
  • 4 צנוניות
  • 3 בצל ירוק
  • פטרוזיליה טרייה קצוצה דק

לרוטב

  • 6 כפות מיץ לימון
  • 4 כפיות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

ההכנה

1. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ואת המלפפונים לקוביות גדולות.

2. קוצצים את הפלפל ופורסים את הצנוניות לפרוסות דקות.

3. פורסים את הבצל לפרוסות, כולל החלק הירוק.

4. שמים את כל המצרכים בקערה ומתבלים עם הרוטב ממש לפני ההגשה.

סלט נבטים ופטריות ברוטב לימון ואורגנו

בין המזונות היותר פופולריים לאחרונה נמצאים הנבטים. יש הקוראים להם מזון על, וזאת בשל יכולתם לסייע בעיכול המזון, ערך החלבון הגבוה בהם, עושר הוויטמינים והמינרלים בהם, והעובדה כי הם מונעים תהליכי חמצון בגוף. בנוסף, הנבטים דלים בקלוריות וגורמים לתחושת שובע לאורך זמן.

החומרים (ל-6 מנות/ 390 קלוריות לכל הסלט)

  • 1/2 קופסת נבטים
  • 1 חסה גדולה
  • 200 גרם פטריות שמפיניון
  • 200 גרם גבינה צפתית 5%
  • 1 גזר גדול

לרוטב

  • 4 כפיות שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 6 שיני שום מעוכות
  • מעט חרדל
  • 1 כפית אורגנו
  • מלח
  • פלפל
  • קורט ממתיק מלאכותי

ההכנה

1. שוטפים את החסה והנבטים ומייבשים. חותכים את החסה לחתיכות גדולות ואת השמפיניון לפרוסות.

2. חותכים את הגבינה לקוביות ואת הגזר לגפרורים דקים.

3. מערבבים בקערה גדולה את החסה והנבטים, מסדרים את פרוסות הפטריות, מפזרים את קוביות הגבינה והגזר.

4. מערבבים בקערית את חומרי הרוטב.

5. יוצקים את הרוטב על הסלט. אפשר להוסיף מיץ לימון לפי הטעם.

סלט כרובית בשומשום

הכרובית שייכת למשפחת המצליבים, משפחה מבורכת שלא רק מעניקה לנו הזדמנויות רבות לגיוון מתכונים, אלא מספקת לנו גם ויטמין C, אשלגן, סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון. עם זאת, לאנשים הסובלים מתת-פעילות בלוטת התריס, או אלה הסובלים מרגישות עיכול ומגזים, מומלץ להימנע מהם, אלא אם מבשלים אותם לפני כן לפחות 30 דקות.

המרכיבים (ל-6 מנות/ 400 קלוריות לכל הסלט)

  • 1 כרובית קטנה מפרדת לפרחים
  • 1 צרור קטן של עלי רוקט, ריחן, עלי חסה או עשבי תיבול אחרים
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים
  • 5 כפות זרעי שומשום קלויים
  • 5 כפות רוטב צרפתי (מתכון מצורף)

רוטב צרפתי

מרכיבים לרוטב (כוס אחת)

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 שקית ממתיק
  • 1 שן שום מעוכה
  • 1/2 כפית חרדל
  • 2 כפות עשבי תיבול מעורבים קצוצים (נענע, פטרוזיליה, עירית, טימין)
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

ההכנה

1. מבשלים את הכרובית 3 דקות במים רותחים, מסננים ומצננים.

2. הכנת הרוטב: שמים את כל החומרים בקערית עמוקה. מערבבים וטורפים היטב עד לקבלת רוטב אחיד (מערבבים שוב לפני ההגשה).

3. מוסיפים את הרוקט, הריחן או עשבי התיבול האחרים, וכן את הבצלים הירוקים ו5 כפות המהרוטב הצרפתי ומקפיצים היטב.

4. מעבירים לקערת סלט וזורים את זרעי השומשום. מגישים מייד.

לגיוון: ניתן להחליף את הכרובית בברוקולי.

.

>> למאגר מתכונים הדיאטטיים והבריאים