כשקונים ברוקולי טרי, בדרך כלל נוטים להשתמש בפרחים ונותרים עם הגבעול, אובדי עצות. בהכנת מתכון זה מגלים שלגבעול העבה, לאחר הקילוף, טעם מרענן ופריך, שמזכיר קולרבי.
המרכיבים (מנה אחת)
לסלט
- 2 גבעולי ברוקולי, קלופים ופרוסים
- 2 צנוניות, פרוסות
- 1 קולרבי, חתוך למקלות דקים (בדומה לצורת גפרורים)
לוויניגרט
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מ־1/2 לימון טרי
- 1/2 לימון כבוש מוכן
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
לעיטור
1 כף נבטי צנונית (להשיג אצל ירקנים, בבתי הטבע ובחלק מרשתות השיווק)
ההכנה
.1 שמים את הירקות בקערה.
.2 הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערת הבלנדר או מעבד המזון ומעבדים לרוטב אחיד.
.3 יוצקים את הרוטב על הירקות ומגישים.
למאגר המתכונים הבריאים והדיאטטיים