כשקונים ברוקולי טרי, בדרך כלל נוטים להשתמש בפרחים ונותרים עם הגבעול, אובדי עצות. בהכנת מתכון זה מגלים שלגבעול העבה, לאחר הקילוף, טעם מרענן ופריך, שמזכיר קולרבי.

 

 

המרכיבים (מנה אחת)

 

לסלט

 

  • 2 גבעולי ברוקולי, קלופים ופרוסים
  • 2 צנוניות, פרוסות
  • 1 קולרבי, חתוך למקלות דקים (בדומה לצורת גפרורים)

 

לוויניגרט

 

  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מ־‭1/2‬ לימון טרי
  • ‭1/2‬ לימון כבוש מוכן
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • ‭1/4‬ כפית פלפל שחור

 

לעיטור

 

1 כף נבטי צנונית (להשיג אצל ירקנים, בבתי הטבע ובחלק מרשתות השיווק)

 

ההכנה

 

‭.1‬ שמים את הירקות בקערה.

‭.2‬ הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערת הבלנדר או מעבד המזון ומעבדים לרוטב אחיד.

‭.3‬ יוצקים את הרוטב על הירקות ומגישים.

 

למאגר המתכונים הבריאים והדיאטטיים