עבור רבים, פסח הוא חג שמשמעותו הימנעות ממאכלים אהובים – לחמים, עוגות ושאר ירקות. אך אפשר להסתכל על פסח דווקא כהזדמנות נהדרת להכין מאכלים עם "טוויסט" שנזכה להכיר רק בתקופה מיוחדת זו בשנה. המתכונים שלפניכם פשוטים להפליא ותמיד גורפים מחמאות.

למתכון הלחמניות הבסיסי ניתן להוסיף תוספות מעניינות אשר גורמות גם למתנגדי החג הגדולים ביותר לבקש עוד. שימו לב: הבלילה המתקבלת היא נוזלית שכן דרושה כמות רבה של מים על מנת שהלחמניות לא יצאו קשות מדי. על כן אני ממליצה בחום להכין את הלחמניות בתבנית שקעים משומנת - הן תופחות לגובה והתוצאה היא יפה ומרשימה. את הבצל אני מקפיצה לפני תחילת ההכנה עם מעט שמן עד להזהבה.

הלחמניות יוצאות דחוסות ועשירות ואינן מלאות באוויר כמו לחמניות מקמח לבן. הן משביעות ויכולות לשמש ארוחת צהריים מגוונת עם ממרחים בריאים שאוהבים. צירכו אותן במתינות: כל לחמניה שווה 250 קלוריות.

המתכון השני יספק לחם נהדר לאוהבי הגבינה. זמן ההכנה מגוחך, ועומד על חמש דקות – ולא דקה יותר. כל פרוסה ממנו שווה 150 קלוריות.

לחמניות עם בצל

לחמניות עם בצל (צילום: אבירם פלג )
לחמניות עם בצל (צילום: אבירם פלג )

המרכיבים (ל-9 לחמניות, 250 קלוריות ליחידה)

  • 3 ביצים
  • 1 כוס קמח מצה
  • 1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1+1/4 כוסות מים רותחים
  • 1/4 כוס בצל מטוגן (בהכנה ביתית או קנוי).
  • מעט בצל מטוגן לפיזור על הלחמניות לפני הכניסה לתנור
  • תוספות כשרות שניתן להוסיף לבלילה: עגבניות מיובשות, ממרח פסטו, זיתים, פלפלים קלויים

ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית השקעים.

2. מערבבים את הביצים עם השמן בעזרת מטרפה ידנית עד לפירוק הביצים ויצירת בלילה אחידה.

3. מוסיפים את הקמחים ומערבבים בעדינות.

4. מוסיפים מים ומערבבים עד ליצירת בלילה אחידה ונוזלית.

5. מוסיפים את המלח, הפלפל והבצל המטוגן ומעבדים את הבלילה עד לערבוב אחיד.

6. יוצקים את הבלילה לתבנית שקעים משומנת ואופים עד לתפיחה והשחמה של הלחמניות כ-40 דקות. מומלץ לבדוק עם גב סכין את פנים הלחמניות ולוודא את אפייתן מבפנים. מומלץ לאכול חם!

______________________________________________________________________________________________

"לחם" עם הפתעת חרדל וגבינת פרמזן

לחם עם חרדל ופרמז'ן (צילום: אבירם פלג )
לחם עם חרדל ופרמז'ן (צילום: אבירם פלג )

מרכיבים (13 פרוסות, 150 קלוריות ליחידה)

  • כלים: תבנית אינגליש קייק
  • 1/2 כוס קמח אורז
  • 1+1/2 כוסות קמח טפיוקה
  • 3 ביצים
  • 1 כפית חרדל
  • 2 כפות פתיתי גבינת פרמז'ן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

ההכנה

1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.

2. מערבבים את כל החומרים ליצירת בלילה סמיכה.

3. יוצקים את הבלילה לתבנית אינגלישקייק ואופים כ-20 דקות עד שהלחם תופח מעט וקיסם יוצא נקי ומעט לח ממרכזו.

4. פורסים בעדינות ומגישים חם.

  • סיון ורקר היא דיאטנית B.Sc ומדריכת כושר
  • לבלוג של אבירם פלג