בין אם אתם רגילים להתאמן ובתקופת החגים האימונים התמסמסו לכם משגרת החיים, ובין אם אתם נמנים עם אלו שהחליטו שהשנה הם מתחילים להתאמן, הרי שחזרה או התחלה של שגרת אימונים אף פעם אינה קלה. לפניכם כמה צעדים לא מסובכים שיצליחו להחזיר אתכם לעניינים – ולשמור על שגרת אימונים קבועה.

1. תכננו מראש: אחת מהטענות הנפוצות היא ש"אם היה לי זמן הייתי בטוח מתאמן. חיי היומיום העמוסים אינם מאפשרים לי להכניס אימונים ללו"ז". כאן נכנס לתמונה הכלל הראשון - תכנון מראש.

כאשר אתם קובעים בתוכנית השבועית שלכם שעות קבועות שבהם תפקדו את חדר הכושר, תצאו להליכה, תלכו לשחק כדורסל עם החבר'ה או תרכבו על אופניים, סביר להניח כי התכנון יאפשר לכם להגיע לאימונים. הרבה יותר קשה להחליט ברגע אחד לעזוב את הספה הנוחה ואת הטלוויזיה על מנת לצאת לאימון.

2. קבעו מטרות ריאליות: בין אם לא התאמנתם שלושה שבועות או במשך 30 שנה, יכול להיות שכשתגיעו לחדר הכושר או תתחילו בהליכות, תתאכזבו מאוד מיכולת הביצוע שלכם בהשוואה למה שציפיתם מעצמכם. קביעת מטרה ריאלית לא אומר שאנחנו מוותרים לעצמינו, אלא שאנחנו מודעים ומבינים את גופינו, ומפרגנים לו כדי שיצליח לבצע את האימון באופן הטוב ביותר.

אל תצפו לרוץ מרתון אחרי הפסקת אימונים של חודש, וגם ריצת עשרה קילומטר אינה הגיונית למישהו שלא גמע אפילו קילומטר אחד בעשור האחרון. מחקר איטלקי מצא כי אנשים שהציבו מטרה לאימונים המשיכו באימונים לאורך זמן, ואף הקפידו יותר להגיע לאימונים שאליהם התחייבו להגיע.

3. בחרו בענף ספורט שיספק לכם הנאה מרבית: אם אנו בוחרים לעסוק בספורט שמספק לנו הנאה, בנוסף להטבה הבריאותית ושריפת הקלוריות, סביר להניח שנצליח להתמיד בביצוע הפעילות לאורך זמן. לא משנה אם מדובר במשחק כדורגל עם חברים או אימון שחיה, העיקר שיהיה ערך מוסף של הנאה לפעילות.

4. צרפו בן זוג או הצטרפו לקבוצה פעילה: ההתחייבות לעצמנו לא תמיד מספיקה. לעתים מומלץ לצרף בן זוג שידרבן לצאת לפעילות, בימים שלא כל כך מתחשק. הצטרפות לקבוצה של מתאמנים בשעות קבועות עשויה אף היא לעזור ולתת מוטיבציה להתמיד באימונים. מחקר מצא כי אפילו התחייבות להוציא את הכלב לסיבוב אחד ליום מעלה את המחוייבות לביצוע פעילות גופנית.

5. להתאמן לא חייב לעלות הרבה כסף: החלטתם להתחיל להתאמן? זה לא אומר שאתם חייבים להשקיע במנוי לחדר כושר או לקאנטרי מפואר. הליכה בשכונת מגוריכם, טיול רגלי בפארק, או בחוף הים יכולים בהחלט להספיק. המטרה היא הנאה מירבית, ולא הוצאה מירבית. אל תצטרפו לסטטיסטיקה העגומה של אנשים שתורמים את כספם מדי חודש לחדר הכושר מבלי להגיע.

6. צעדים קטנים יובילו לשינויים גדולים: ההמלצה של ארגון הבריאות העולמי (WHO) היא לצעוד 10,000 צעדים ביום. אתם יכולים לקנות מד צעדים ולהתחיל לעשות בקרה על כמות הצעדים היומית שלכם. אם תצליחו לעלות בכל שבוע את מספר הצעדים היומי שלכם אפילו ב-1,000 צעדים, הרי שכבר שיפרתם את מצב הכושר הגופני שלכם ואת בריאותכם.

7. אימונים ברשת: מאוד רוצים להתחיל להתאמן אבל לא כל כך בא לכם לצאת מהבית? בדיוק בשבילכם המציאו את האימונים האינטראקטיבים. ישנן אפליקציות רבות שיכולות לעזור לכם להיכנס לכושר מהבית, וכל מה שצריך זה סמארטפון (הנה אחת מהן לדוגמה). גלישה ברשת תספק שלל הצעות לשעורי יוגה, פילאטיס, אירובי ועוד. מרבית השעורים ניתנים לצפייה בחינם, וכך ניתן לשלב אותם במהלך היום, מתי שנוח ומתאים לכם.

  • הכותבת היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר