הסוד של מרק זה הוא להשתמש במרכיבים קרים, היישר מהמקרר. הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מסבירה כי לפי הרפואה הסינית, בקיץ (ובעיקר לוהט כמו שלנו) חשוב לצנן את הגוף גם מבפנים. את זאת משיגים על ידי אכילת מרק קר ואנרגיה מקררת של הירקות, הליים ועלי התבלין הירוקים. בנוסף, המרק אינו מכיל שומן, דבר התורם כמובן לדלות קלוריות, וגם לאפקט קירור נוסף.

המרכיבים (4 מנות/ 50 קלוריות למנה)

  • 6 עגבניות תמר, קלופות ומקוררות היטב
  • 1 מלפפון, קלוף ומקורר היטב
  • ‭1/2‬ גמבה אדומה, מקוררת היטב
  • 1 גזר קטן, קלוף ומקורר היטב
  • ‭1/2‬ סלק קטן, קלוף
  • ‭1/2‬ בצל סגול קטן, קלוף
  • 6 צימוקים בהירים, שרויים ב־‭1/2‬ כוס מים
  • כ־2 כוסות מי קרח
  • ‭1/2‬ כפית קליפת ליים )לימון ירוק( או לימון מגוררת
  • מלח, פלפל שחור
  • 3 עלי בזיליקום טריים
  • 3 גבעולי פטרוזיליה
  • מעט עלי אורגנו יבשים
  • מעט אגוז מוסקט, מגורר טרי מעט טבסקו

לקישוט

  • 1 מלפפון קטן, מקורר היטב, קלוף, ללא גרעינים, פרוס למקלונים דקיקים (בצורת "אטריות" ארוכות)
  • 1 אבוקדו קטן בשל אך קשה, חתוך לקוביות
  • מעט קוביות קרח

ההכנה

‭.1‬ המרק: שמים את כל מרכיבי המרק הקרים (עגבניות התמר, המלפפון, הגמבה, הגזר, הסלק, הבצל הסגול, הצימוקים, מי הקרח וקליפת הליים) בקערת הבלנדר או מעבד המזון ומעבדים למרקם חלק (זמן העיבוד צריך להיות קצר ככל האפשר, כדי לא לגרום להקצפה של המרק‭.

2. ההגשה: מחלקים לקערות הגשה ומעטרים בקוב ביות האבוקדו ובמלפפון. מוסיפים את הקרח ומב גישים.

>> עוד מתכונים דיאטטיים