באזור המלונות באילת, על הים כמעט, שוכנת אולה – מסעדת פיוז'ן המציגה מטבח בינלאומי בעל דגשים ספרדיים.

המסעדה, הפועלת בניצוחו של השף שלומי נחום, קיימת כבר שמונה שנים ומכוונת לקהל רחב של תיירים ונופשים – משפחות וגם זוגות רומנטיים. היא מחולקת לארבעה אזורים הפרושים על פני שלושה מפלסים: מרפסת פתוחה ובה ציור קיר ענק, קומת כניסה ובה חדר פרטי, קומת המסעדה המרכזית ומפלס תחתון הכולל בר.

לבד מבשרים שכולם טריים ומיושנים במקום, דגים ופירות ים רעננים, מציגה אולה תפריט טבעוני שלם – לטענתה, היחיד במסעדות אילת.

מקור ההשראה הוא המסעדות בעיר ברצלונה, שם טייל הבעלים ומשם חזר עמוס ברעיונות. המנה האהובה והנפוצה בתפריט, בהתאם, היא פאייה פירות ים. בקרב הצוות, המנה האהובה ביותר (וגם האהובה ביותר להגשה) היא נתח פריים ריב.

חומרי הגלם הדומיננטיים במטבח משתנים בהתאם לעונות השנה – ובהתאם לאופי הקהל. סועדי החורף, רובם תיירים מחו"ל, מעדיפים דגים ופירות ים, ואילו הישראלים, עיקר לקוחות הקיץ, נוטים לבשרים.

יש באולה כ-40 שולחנות ובשעת שיא היא יכולה לאחר 230 סועדים. מקום הישיבה המבוקש מכולם הוא "הפינה הלבנה" שנמצאת בכוך בקומת המסעדה ומעוצבת בסגנון רטרו, בטפט לבן ובספה במראה עתיק.

פס הקול המתנגן ברקע כולל בלוז, ג'אז וקאברים ללהיטים מכל הזמנים, והוא מתחלף באופן קבוע מדי חודש.

סועדים מפורסמים רבים פוקדים את המסעדה, בהם הקבועים עברי לידר ואמיר פיי גוטמן, וגם ארז טל, אדיר מילר ומשה פרץ. ועדיין, היו שמחים לארח כאן את... אייל שני.

ומה לגבי מקום שחולמים לפתוח בו סניף? "ברצלונה. לקחנו מהם את הרעיון, אבל האוכל שלנו טעים יותר".

  • אולה, תרשיש 7, אילת. טל': 073-7598911