מרכיבים

3 מנות (אם אוכלים ללא מנה עיקרית)

  • שמן לטיגון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 1 כוסות אורז לבן
  • 3/4 כוס עדשים ירוקות (מומלץ להשרות את אותן במים ל-30 דקות לפני הבישול, אבל לא חובה)
  • 3/4 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 1 כפית אבקת מרק בטעם עוף (רצוי מחומרים טבעיים)
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 1/4 2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר 2-1 כפות שמן על אש בינונית. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים כדקה, תוך ערבוב (חשוב לשים לב שהשום לא יישרף).
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט המים, ומטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב.
  3. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.