מרכיבים
3 מנות (אם אוכלים ללא מנה עיקרית)
- שמן לטיגון
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 1 כוסות אורז לבן
- 3/4 כוס עדשים ירוקות (מומלץ להשרות את אותן במים ל-30 דקות לפני הבישול, אבל לא חובה)
- 3/4 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית שטוחה כמון
- 1 כפית אבקת מרק בטעם עוף (רצוי מחומרים טבעיים)
- מלח
- פלפל שחור טחון
- 1/4 2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
- מחממים בסיר 2-1 כפות שמן על אש בינונית. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים כדקה, תוך ערבוב (חשוב לשים לב שהשום לא יישרף).
- מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט המים, ומטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב.
- מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.