מרכיבים (4 מנות)

  • 4 מצות
  • 1/2 כוס חלב פושר (אפשר פשוט לחמם אותו כמה שניות במיקרוגל)
  • 4 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף חמאה
להגשה
  • שמנת חמוצה
  • ריבה

אופן ההכנה

  1. שוברים את המצות ומניחים בקערה גדולה ושטוחה. יוצקים עליהן את החלב ומניחים בצד לכמה דקות, כדי שהמצות יספגו את הנוזלים. מסננים את המצות.
  2. שוברים את הביצים לתוך קערה נפרדת. טורפים קלות באמצעות מזלג.
  3. מוסיפים את המלח, הסוכר והמצות הספוגות ומערבבים.
  4. מחממים מחבת על אש בינונית וממיסים בה כף חמאה.
  5. יוצקים את הבלילה למחבת ולוחצים בעדינות באמצעות מזלג. מטגנים את המצייה 6-5 דקות מכל צד, עד להזהבה.
  6. מגישים חם או בטמפרטורת החדר, בליווי שמנת חמוצה וריבה.