מרכיבים (4 מנות)
- 4 מצות
- 1/2 כוס חלב פושר (אפשר פשוט לחמם אותו כמה שניות במיקרוגל)
- 4 ביצים
- 1 כפית מלח
- 2 כפות סוכר
- 1 כף חמאה
להגשה
- שמנת חמוצה
- ריבה
אופן ההכנה
- שוברים את המצות ומניחים בקערה גדולה ושטוחה. יוצקים עליהן את החלב ומניחים בצד לכמה דקות, כדי שהמצות יספגו את הנוזלים. מסננים את המצות.
- שוברים את הביצים לתוך קערה נפרדת. טורפים קלות באמצעות מזלג.
- מוסיפים את המלח, הסוכר והמצות הספוגות ומערבבים.
- מחממים מחבת על אש בינונית וממיסים בה כף חמאה.
- יוצקים את הבלילה למחבת ולוחצים בעדינות באמצעות מזלג. מטגנים את המצייה 6-5 דקות מכל צד, עד להזהבה.
- מגישים חם או בטמפרטורת החדר, בליווי שמנת חמוצה וריבה.
- המתכון באדיבות אתר השף הלבן
של "תנובה"